14 mayıs 2023 seçim sonucu – dertli sözlük
başlığını açtık, hayırlı olsun. son saatlerdeyiz. inşallah hayırlı haberler ile, şükür ile bu başlığın altında yeniden toplanmak afiyetle, sürur ile nasip olur.

sonuca bazılarımız sevinecek bazılarımız üzülecek. ama; vatan, din, devlet düşmanlarıyla aynı sevince ortak olmaktansa gerçek vatanseverlerle birlikte gözyaşı dökmek daha sevimli, daha şerefli geliyor. kimlerle beraber sevineceğiz, kimlerle beraber sevincimizi paylaşacağız? şükredenlerden olmak duasıyla.

dün ayasofya'da reisle birlikte duamızı yaptık.ayasofya'da beklerken herkes fetih süresi okuyordu.hacet namazlarımızı kıldık,sadakalarımızı verdik.bir yıldır otururken,kalkarken,yürürken, çalışırken her daim erdoğan'ın mutlak bir zafer kazanması için dua ettik hala da etmeye devam ediyoruz.alnı secdeli,ağzı dualı insanlar mı yoksa dine imana sabah-akşam küfreden insanlar mı kazanacak göreceğiz.adaklarımızı adadık.akşam balkon konuşmasını büyük bir heyecanla bekliyoruz.bu bir varoluş savaşı.allah korusun kaybedilirse doğu türkistan'dan daha da kötü bir halde olacağımız kesin. i̇slam'ın son ordusudur zafer nasip et ya rabbi.
şerr-i kalîl için hayr-ı kesîri terk etmek, şerr-i kesîr olur.
yani az bir fenalık için bir çok iyi ciheti görmezden gelmek, çok kötülük etmektir.
vaktiyle mursî’de kusur arayanlar, bugün sisi’nin seyyiatına ortaktır.
kimse kendini kandırmasın!
an itibariyle sandıkların yüzde 94,24'ü açılmış görünüyor. cumhurbaşkanlığı oy yüzdeleri şu şekilde:
recep tayyip erdoğan: 49,59
kemal kılıçdaroğlu: 44,67
sinan oğan: 5,38

henüz yurt dışı oyları piyasada yok ama erdoğan için yine 50 artı 1'in sağlanması mümkün değil gibi görünüyor. şu anki durum 2. tura kaldığımızı gösteriyor. bir süre daha bu stres ile nasıl baş edeceğiz ben kendi adıma hiç bilmiyorum.

ikinci tura kalırsa kılıçdaroğlu sinan oğan ile ittifak yapar mı diye bir düşüncem var. gerçi kılıçdaroğlu'nun aday olarak hala orada nasıl tutacaklar? kimi terörist kimi lgbtli kimi bilmem ne bela millet ittifakı nasıl bir strateji belirleyecek acaba? (*)

saat iki buçuk oldu yedili masanın hiçbir lideri televizyona çıkıp bir kelime dahi edemiyor. meydanlarda, sosyal medyada arslan kesilenler ne yapıyorlar acaba? erdoğan şu an binlerce kişi ile şarkı türkü söylüyor, hahahaha.
seçim kıran kırana mücadele ile geçti.sandığımın başında sonuna kadar bekledim.her sandık başında oy ve ötesi denen tuhaf tuhaf tipler vardı.her chp'ye oy çıktığında seviniyorlardı.sabahtan akşama kadar sandık görevlileri ile beklediler.dört kişiydiler benim sandıkta.artı sayım yapılacağında da halktan bir sürü kişi geldi ve sayımı gayet net bir şekilde izledi.tüm bunlara rağmen çamura yatmaktan hiç bıkmadılar.neyse. depreme, ekonomiye,bunca yıllık yıpranmışlığa rağmen recep tayyip erdoğan seçimi çok önde bitirdi.yani rakibimiz resmen muhalafet değil yüzde elli barajı olmuş durumda.i̇kinci tura kalma olasılığı yüksek.sonuç olarak biz istediğimiz gibi kazanamasakta zillet ittifakı da iyi kaybetti.
hamidiye'nin intikamını almak için tcg anadolu'nun izmir kıyılarında küçük bir merasim tertip edeceği söylentileri var doğru mu acaba (*)

the economist kapağını değiştirmiş.içerde dışarda düşmanlar bayağı inanmışlar herhalde kendi balon anketlerine. erdoğan'ın zaferine sevinenler hak'tan yana olanlardır.
oyların yüzde 100'ü sayıldı ve hiçbir adayın 50 artı 1 'i sağlayamamasıyla resmi olarak 2. tura kalmıştır.
can sıkıcı ama vardır bunda da bir hayır
i̇kinci turda en çok oyu alan iki aday yarışır.en çok oyu alan kazanır.sinan oğan yok.muharremi zaten kendileri bitirdiler.i̇kinci turda herkes yine aynı oyunu verecek.kindar olanlar aynı kindarlıkla zillete,adanmış olanlar da aynı adanmışlıkla erdoğan'a. şu an erdoğan'ın oyu 49,59 ise çok az bir fark kalıyor yüzde elliyi geçmesine.rehavate kapılmadan çalışmaya devam.chp yine her türlü çamura yatacaktır.dikkat etmek sandıkları iyi korumak lazım.sandıkta dört bir yanım chp ile çevriliydi.çıkartma yapmışlar resmen.kendi liderleri onları kandırmalara doyamadığı için oyların çalındığını felan zannediyorlardı.şimdi hepsi gördü gayet net çalınmadığı.ama asıl sorun şu ki chp'nin şöyle pis bir huyu var karşı tarafı ne ile suçluyorsa aslında kendisi onu yapıyordur.kendi sandığımda öyle bir şey olmadı.bizim oylarımızı da kolay kolay çalamazlar ama fırsat vermemek lazım