40 makam 40 anlam – dertli sözlük
3 cd'lik güzel bir albüm çalışması. tabii şimdi "kim cd alır bu zamanda?" diyeceksiniz haklısınız. zaten koleksiyonluk bir iş bu. albümdeki her parça spotify'da da mevcut.
projenin yönetmeni savaş şafak barkçin. ben esenshop'tan aldım. albümün şık bir tasarımı var. i̇çerisindeki kitapçık iki bölüme ayrılmış; ilk bölümde makamlardan, usulden bahsediyor. i̇kinci bölümde albüm içinde yer alan her parçadaki makamlar güzel işlenmiş. fakat kullanım olarak tasarımda problem var. kitap gibi ikiye açılıyor. sol kapakta bahsettiğimiz kitapçık silikonla yapışmış halde. bu rahat okumayı engelliyor. onun için daha işlevsel bir yuva yapılabilirdi. sağ kısımda ise cd'ler ayrı ayrı plastik sayfalara yerleştirilmiş. ilgilisine tavsiye olunur.

barkçin'in önsöz yazısı da çok hoş. son kısmı alıntılıyorum:
"...müzik üzerine ne kadar çok şey yazılırsa yazılsın, bir tek güzel nağme yüzlerce sayfadan daha etkilidir. bunun için projemize güzel sesleriyle ve sazlarının güçlü tınısıyla hayat veren, bu kitapçığı müzik haline getirenlere candan teşekkür ederiz. gönlünüze, 40 makamın sonsuz anlam pırıltıları doğsun. aşk olsun... "

bunun yanında aynı adla savaş şafak barkçin'in ketebe'den 2019 yılında çıkan daha derinlikli bir çalışması daha var. okuduğumda edit gelecek.