ilim ve irfan yuvası okullar – dertli sözlük
bugünkü hutbede geçen ifade. es geçtim tabii ki. bu okulları ilim ve irfan yuvası "kabul etmek", ilim ve irfandan nasipsizliğin en bariz göstergesidir. hele bir de millete bunu aşılamaya çalışmak... laik devlete her cephesinden bağlı bir diyanete yakışır elbet.
nurettin topçu der ki; "sınıfa mabede girer gibi girdim" niyet neyse akıbette o olacaktır.i̇nsan faktörü çok önemli.öğretmenleri iyiyse, müslümansa, dertliyse, i̇slam'ın faydasına ne yapabiliriz diye düşünüyorsa gayette ilim ve irfan merkezidir okullar.yani okul var okul var.adamına göre değişir.
dünkü hutbede benim de dikkatimi çeken ifade. öyle olması için dua ederiz. şu an öyle değil maalesef.

eğitimin alternatifi neden yoktur? neden her mecrada kutsanmak zorundadır? yok mudur bu işe el atacak bir babayiğit?

bu kadar ateist deisti hadi onları geçtim bu kadar virane nesilleri bu ilim irfan yuvası denilen yerler yetiştirdi. yazıktır günahtır. bu durumun böyle olamadığını önce bizim görmemiz lazım. okullarımızı ilim irfan yuvası haline getirmemiz lazım dememiz gerekiyordu halbuki. '' ey müslüman dava insanları! çocuklarınızı elinizden alan bu eğitim canavarına alternatifler bulun!'' denilmesi gerekiyordu. '' ey anne babalar çocuklarınızı okula göndermeye gönderin ama okula salmayin" denmesi gerekiyordu.

başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum. duygularıma tercüman olmuş.