hiçbir şey güzel değil senin yüzünden – dertli sözlük
kinaye örneği. hem gerçekten çok güzel bir yüzü olduğu vurgusu var. hem de artık diğer güzellerin ondan dolayı anlamlarını kaybettiği. gibi gibi...

*hiçbir "yüz" olacaktı. değiştirelim lütfen.
nedense bunu okuyunca zihinde ilk önce bir kadın yüzü canlanıyor. demek ki şiirler dahi eril yapıda.
acaba hanımlar bunu dert ediyor mu yoksa "ayy bir erkek bana bunu söyleseydi ne güzel olurdu" diye mi düşünüyor.
eğer ikincisiyse ki bence daha çok öyle kadınların hemen her alanda ikinci planda kalmaları kendi tercihlerinin bir sonucu.

sadece başlığı okuduğumda aklımda şimşek gibi çakıp kaybolan bir takım düşünceleri yazdım. düşünceler eleştirilebilir ama bizatihi düşünmek eleştirilemez. o yüzden hanımlar bana kızmasın.

gerçek şu ki bazı ilgi düşkünleri bunu her gece düşünüp dert ediniyor olabilir. "her gece" düşünüp kafayı böyle malayani bir hayalle bozmak elbetteki üzücü ama altında yatan sebepler silsilesini çözersek, geçebilecek bir durumdur.
birinin sevgisine muhtaç hissetmek ile sevgi ihtiyacı hissetmek ayrı şeylerdir.
sevgiye muhtaç olmak kavramı ancak bir çocuğun ebeveynlerine karşı hissedeceği bir durumdur. yok mudur ki çocukken sevgi ihtiyacının tam olarak veya hiç karşılanmamış olan yetişkinler? elbette vardır. aramızda bir çoğumuzun yaşadığı ailemizin ailelerinden göremediklerinden kaynaklı üzücü mü üzücü bir döngüdür.
çocukken sevgi muhtaçlığının karşılığını almış çocuklar, ihmal edilmişliğe rağmen yolunu bir şekilde bulmaya çalışmış/an bireyler sevgi i̇htiyacını anlık olarak hissederler fakat bu ihtiyaç, muhtaçlık kavramı gibi insanın gözünü kör etmez.

i̇nsanın insanı kolayca aldatabildiği bu çağda bir iki güzel söze aldanarak ömründen ömür götüren insanlara tahammül etmeye karşıyım.
en iyisi rabbine hamd ve şükür etmek her halimizle, o zaman doğruyu bulmak doğruya yönelmek daha da kolaylaşır inşallah.

(bkz:başlığa uymayan enty girmek) :)
(bkz:lafı bir iki cümleye sığdıramayan uzattıkça uzatan yazar)