9 nisan israile ihracat kısıtlaması – dertli sözlük
ticaret bakanlığının sayfasından yayınlanan haber. birkaç sorum var:

neden bu güne kadar ticaretinizi inkar ettiniz? halkı aldattınız. halkın yoğun tepkisini mi bekliyordunuz?

hükümetin gazze bu haldeyken şuana kadar israile "uçak benzini ve jet yakıtı" satmasını nasıl açıklayacaksınız? ve daha niceleri...

neden bir yasaklama değil de kısıtlama?

"israil ile ticaret kesilsin" diyenler şimdiye kadar "vatan haini/dhkpcli/lgbtli/irancı/israil ajanı" olmakla suçlandı. hiç yüzünüz kızarıyor mu? akan kandan kendinize bir "pay" çıkarıyor musunuz?

(bkz:polisin israili protesto eden tesettürlü kadınları dövmesi)

(bkz:akp nin israil ile ticareti kesmesi)
ticareti inkar etmediler özel şirketler üzerinden yapılıyor hiçbir kamu kurumunun i̇srail'le ticareti yoktur dediler.
uçak ve jel yakıt dediğiniz uçak firmalarının türkiye topraklarında türkiye'den aldığı yakıt.tamamen sivil amaçla kullanılan.yani nasıl thy i̇srail'de uçak için yakıt alıyorsa öyle.
neden kısıtlama çünkü tamamen yasaklanırsa i̇srail'den çok filistin'e zarar verir.çünkü türkiye'den giden mallar i̇srail üzerinden filistin'e geçiyor.
hala yüzde yüz arkasındayim yazdıklarımın.filistin için bin genç grubu tam olarak dhkpc,lgbt ve i̇rancı kişilerin başı çektiği bir oluşumdur.filistin davasına faydadan çok zarar vermektedir.
erdoğan'a güveniyorum ve sonuna kadar arkasındayim.
madem öyle ben de soruyorum neden katil netenyahu değil de katil erdoğan? i̇şiniz gücünüz i̇ran üzerinden i̇srail'in ekmeğine yağ sürmek.
fitne böyle bir şey işte.yolcu uçağı için alınan yakıtı sanki savaş uçakları içinmiş gibi servis edersin herkeste düşer.ne güzel dünya