milletvekili – dertli sözlük
demokrasi düzeninde halkın temsilcisi olup görevleriini yerine getirmeleri gerekirken, demokratur düzenin kölesi olmuşlardır.
yeni anayasa ile sayılarının 550'den 600'e çıkarılması söz konusudur. tek bu nedenle bile ben bu anayasa'ya "hayır" oyu veririm. zaten partilerin aldığı oy oranında dağılım yapılıyor. sayının 300 olması ile 550 olması arasında bile fark yokken artırılmasının hiçbir getirisi yok. ancak millete getirisi yok diye düzeltmeliyiz. eklenecek 50 adama getirileri çok olacak elbette: aylık 17 bin tl maaş ve 2 yıl vekillik sonrasında gelen ballı emeklilik.550 tanesi bile fazla iken 50 tanesine daha katlanamayız. ilk seçildiği 2002'de fazla bakanlıkları bile kaldıran ak parti şimdilerde bizleri hayal kırıklığına uğratıyor. hiç kusura bakmasınlar, böyle anayasaya şimdiden "hayır" denir.
550 tane vekilim var ama biri bile beni temsil etmiyor. ben bu memleketin milleti değilim zaar.
yeni anayasa değişikliğiyle sayısı 600'e çıkarılan kişi.bir de seçilme yaşı 18'e inecekmiş. 18 yaşında çocukların meclise sokulmasındaki esas mantık nedir? bunu anlamadım. bu yaşta bir insanın;ne gibi bir hayat tecrübesi olur?karar alabilme yeteneği ne düzeyde olur?eğitim seviyesi malum. en fazla lise mezunu olabilir.yani hem sayının 600'e çıkarılması hem de seçilme yaşının 18'e indirilmesindeki temel mantık nedir?