milletvekili – dertli sözlük
vatandaş oylarıyla meclise yerleşen 550 kişiye verilen isim.

büyük bir çoğunluğunun koyundan farkı yoktur. görevi parti yönetiminin aldığı kararlara uymak ve mecliste gerekli çoğunluğu sağlamaktır.

ankara'da oturur, meclis yemekhanesinde memleketinden gelen misafirlerini ağırlar, hava atar, iyi para kazanır. iş kurar, ihale kazanır, eş dost akrabayı işe yerleştirir filan.

(bkz:ankara dayıları)
ortalama bir vekil kazandığı paranın büyük bir kısmını gelen gidene çay, kahve, yemek ısmarlamak için hacar.ama kazandığı para çok büyük olduğu için ona dokunmaz.bir de bunların lojmanları vardır en son gördüğümde kutu gibi olan.bu lojmanlar da kapı komşunuz da milletvekilidir.o yüzden babalar hiç sormaz arkadaşının babası ne iş yapıyormuş diye.
küçükken milletvekili olup şu kadar bu kadar maaş alacam denilse de büyüyünce milletvekili olmanın maddi olarak götürüsünün getirisinden daha fazla olduğu anlaşılmıştır. (bkz:boş hevesler)
milletin görevini vekaleten yürüten velakin günümüzdfe kendisini milletten daha üstün tutan her dönem meclise toplanan 550 kişilik aç insanlar topluluğu denebilir.
millete vekil olmak için millet tarafından seçilen ama seçimden sonra sadece kendi çıkarları için çalışan kişidir.günümüzde suçluların hapishanelerden çıkmak için kullandıkları makamdır.
3 aylık 30 bin tl civarı maaşla meclis binasındaki küçük odalarında sabahtan akşama kadar çay sigara yapan idarecilerdir.yasama yürütme görevleri vardır.zaten bir çoğu haftada 2 kez meclise uğrar o da bir bakanla görüşüp birini işe yerleştirmek amaçlıdır.son olarakta seçim bölgelerinde diktatör olma hevesleri vardır.