geniş aile – dertli sözlük
methini aylarca sağdan soldan ve hatta saygı değer insanlardan duyup da bir süredir meyletmeyi ertelediğim; ama sonunda sebepler tükenince bölümlerine dalarak iklimine aşk ettiğim dizidir. senaryo güzel. klişeleri kırılıyor, cümleler zıplıyor, esprili ifadeler fırtınası ve bunlarla beraber güzel bir mahalle ortamı. iyi dizi. hatta tüm hır güre rağmen fazla mutlu bir dizi. bazen rahatsız ediyor bu. (henüz 9. bölümdeyim).
senaryosu ve sözlerinin karikatüristler tarafından yazıldığı mizah bakımından çok zengin bir dizi. oyuncuları kalitelidir. bazen cıvıtsalarda (ahlak bakımından) idare eder. (bkz:cevoo hani kardeştik!?)
bir evin içinde dede ve ninenin torunların hatta torunların çocuklarının bile yer alması. şekil olarak çok hoş olarak gözükse de yaşanılabilirliğe gelince iş ciddi olarak zorlaşmaktadır. ve bu zorluk özellikle genç anne ve babaların sırtına biner. bu genişlik bayramlarda tatillerde uygulanırsa yani fazla samimiyet olmadan olursa daha tatlı olur en azından pek kavga olmaz ama diğer türlü bir kavga allah korusun tüm aileyi felç eder.
ilk bölümlerindeki kelime oyunları ve karakterlerle bağımlılık yaratan uzadıkca eski tadı kacarak sonunda ekranlara veda eden dizi.
demek ki neymiş her şeyi tadında bırakmak en güzeliymiş.