sibel kekilli – dertli sözlük
almanya'da uyum ve maddiyat sorunları yaşayıp kendini kaybeden türk jenerasyonun en uç örneği olarak öne çıkmıştı. porno film endüstrisinin bir parçasıyken, kaybettiği kendini bulmuş olmalı ki birkaç yıldır dahil olduğu gerçek sinemayla adından çokça söz ettirir oldu. duvara karşı ve eve dönüş'ten sonra ayrılık filmiyle de ödülleri toplamaya devam ediyor. yolu açık olsun diyelim.

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/536616-kekilli-doymuyor
adını duyunca bile tövbe estağfirullah dedirten, dertli sözlüğe yanlışlıkla entry olmuş hissi veren.
günahkara değil günaha tavır alan bir insan olarak, hakkında konuşmaktan tabii ki çekinmediğim ve çekinilmemesi gereken kişi. zamanında kötü yola girmiş, sonra çıkmış, şimdi adından oynadığı filmler ve oyunculuğuyla söz ettiriyor. oynadığı filmlerin kalitesi tartışılır; ama kadın avrupa'da ödüller alıyor. bu konuşulması gereken bir şey tabii ki. muhafazakarlığa gerek yok.
dünya hep güzel değil, madem dertliler burda, zina da bir derttir bunu konuşmanın ayıp bir yanı yok.
insanların (*) geçmişi ve geleceği hakkında konuşmayı pek sevdiği kişi, şahsa, insan olduğu için sevmesek de saygı göstermek zorundayız. şahsı hakkında yorumlar yapılacak muhakkak ama geçmişiyle yargılanmasını doğru bulmadığım kişi.
bu "giriş"i (entry değil!) görünce, 'acaba dertli sözlükte miyim?' diye sorgulayan arkadaşların, bundan önce 'ben bu kadını neden tanıyorum?' diye kendilerini yargılamasının gerektiğini, fırsat bu fırsat vurgulamamı sağlayan kişi.
son olarak aktüel'de okuduğum ama izlemeye gitmediğim, "soraya'yı taşlamak" isimli, recm üzerinden müslümanları vahşi göstermeye çalışan filmlere paralel formda film çeken kadın sibel kekilli. psikanalizi yapıldığında hiç de sağlıklı sonuçlar çıkmayacak, islã¢mı baskı olarak algılayan ve kızlarına da öyle uygulayan bir ailede büyümüş. babası herif'in tekiymiş... onun şahsında tüm müminlerden intikam almaya çalışan bir nevrotik zinakã¢r...