mahsun kırmızıgül – dertli sözlük
şarkıcı, senarist, yönetmen vs..

filmlerinde bir çok konuyu bir arada ve bir anda anlatmaya çalışıyor. bu da seyirciyi sıkıyor.
filmlerinde doğuyu anlatmaya çalışıyor ama batı sinemasıyla besleniyor. bu yüzden yeni bir şey söyleyemiyor, derdini anlatamıyor.
ayrıca filmlerinde din konusunu işlerken dini kaynaklardan alıntı yapmakla yetiniyor. dini kaidelere çok bakmıyor, araştırmıyor. bu da seyircinin kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

iran sinemasını incelemeli, majid majidi ve bahman ghobadi'nin yanında bir süre staj görmeli. bir de film çekmeden evvel senaryoyu mutlaka bir ilahiyatcıya göstermeli..
tribünlere oynayan bir sanatçı... oynaması sakıncalı değil de, bu kadar belli etmese güzel olurdu hani... (*)
sadece şarkı söylemesi gereken yönetmenliği ve senaristliği bu işin erbabı olanlara bırakması gereken kişi.
ortaokulda kasetlerini dinlerken şınav çekerdim o zamanlar henüz karışık kaset doldurtmayi bilmiyorduk bilsek eye of the tiger da şınav çekmesini biz de bilirdik. sonra ne oldu derseniz şınavı bıraktım sınava hazırlanmaya başladım.
bazı geceler beni ağlatmayı başaran şarkıların sahibi. zincirlere vursalar, zamanı durdursalar,sırtımdan da vursalar bu sevda bitmez.
afet boyutuna ulaşan yangınları söndürmek için devlet-millet canla başla uğraşırken askerler kışladan neden çıkmıyor diye tweet atarak senin derdin ne dedirten ünlüdür.