hamile – dertli sözlük
yalnız bir türlü karar veremiyorum. anlamlarını bir kenara bırakırsak, söylenişlerine bakarak gebe gelimesi daha kibar hamile biraz daha kaba gibi görünüyor bana.
ne zaman hamile bir bayan görsek küçükken karşısına geçip 'sen niye çocuğunu yedin?' dediğim bayan anlatılır...
geceler boyu uykusuz kalır, her girdiği ortamdaki tüm kokuları alır, uykusuz, mide bulantılarıyla dolu günler geçirir, mide yanmalarıyla kıvranır, yedikleri uzun süre midesinde kalmaz, kolayca da çıkmaz.. annedir.
yine de şikayet etmez seve seve emanetine en iyi şekilde bakmaya çalışır en canının istemediği şeyleri yer, en zorlandığı işleri yapar, emaneti için..
c.hakk'ın rahîm sıfatından nasiplenmiş bir annenin canında taşıdığı ağır emanet. bu emanetin eşref-i mahlukat olduğu ve kapanmayan amel defterine kaydedilen sadaka-i cariye yahut sadaka-i seyyie olabileceği hatırlanınca yükü ağır annedir hamile.
naz makamı olmanın en getirili dönemi olsa gerek.
sırf eşinin ne kadar fedakar olabileceğini denemek ve tabiki bunu güzel bir anı olarak paylaşmak için bir kış gecesi saat 3'te karpuz krizine tutulan hanımları biliriz. bilmeyen azdır.
dünyanın en duygusal canlısıdır herhalde. ve bir kadının kilo almaktan şikayet etmesine engel olan tek durum olabilir hamile olması. ayrıca şu da var: www.youtube.com/watch?v=zqnvvelxrrm