ortaokul matematikten akılda kalan işlemdir.
bknz: http://girisadresi.org/eniyibahissiteleri.html
bir uzunluk ikiye bölündüğünde,küçük parçanın büyük parçaya oranı,büyük parçanın bütün parçaya oranına eşit ise altın oran sağlanıyormuş.bu oranda 1, 618... imiş.bir eşit ağırlıkçı olarak sadece tanımını anlamak için bile epey çaba sarfettim, kalemimi hayalen böldüm kağıt parçaladım falan.anlamışımdır inşallah.kendisini anlamaya çalışmamın sebebi olan asıl mevzu ise;kabenin kuzey ve güney kutbu ile doğu ile batı meridyenlerine oranları da bu oranı veriyormuş.
"bu matematikçiler eğer iman etmiş değillerse günahları daha büyük" diye düşünmemi sağlayan, matematiğe olan aşkımın büyük sebeplerinden. (bkz:fibonacci) (bkz:fi sayısı)
allah'ü teala'nın yarattığı her şeye vurduğu mühürdür. "bir" sayısının kendisi ile oluşturduğu birçok matematiksel oran altın oranı verir. bununla ilgili izleyenlere allah'ın kudretini hatırlatacak güzel bir belgesel:
tabi buradan da sinema ile ilgilenen genç gönüllü kardeşlerimiz için güzel konular çıkabilir.
bu oran allah'ın bir mucizesi olarak, doğadaki birçok varlıkta gözlenebilir. hücrelerimizin içindeki dna sarmalından, uzaydaki galaksilerin şekillerine kadar altın oranı bulmak mümkündür. talak suresi'nde "rabbimiz'in herşey için bir ölçü kıldığı" bildirilmektedir. (talak suresi, 3) i̇şte altın oran da allah'ın dış alemde bizler için var ettiği yaratılış delillerinden biridir.