birleşmiş milletlerin libya ya saldırısı – dertli sözlük
türkiye'nin endişelerinin giderilmesi ve şartlarının kabul edilmesi üzerine operasyonun yönetimi artık nato'ya geçmiştir. türkiye'nin çabalarıyla;

1) arap ligi, afrika birliği ve ikt nato'nun yanında sürece dahil edilmiştir. buradaki amaç ülke insanına 'bak senin yanından yörenden insanlarda burada senin ülken için çabalıyor artık barışçıl bir girişimde bulunmaktan çekinme' mesajının verilmesini sağlayabilmek. aynı zamanda batı'nın sömürgeci zihniyetle hareket etmesini frenlemeye çalışmak.

2) bingazi havaalanın yönetimi türkiye'ye devredilmiştir. bu sayede türkiye kontrolü dahilinde ülkeye yardım malzemesi sokulmasını sağlayacaktır. sağlık malzemesi bahanesiyle silah sokulması önlenecektir.

3) türkiye'nin koğuşlandırdığı denizaltılar operasyonda sivillere saldırı amaçlı gidişat olup olmadığını gözlemleyebilecektir.

4) meclisteki tezkereninde kabuluyle libya'ya gönderilecek nato askerleri içerisinde türk askeri de yer alacaktır. bunun sağlayacağı fayda da afganistandaki gibi bir fayda olacaktır. amerika gibi soysuzların insan katliamına yeteri kadar mani olamasakta (o güce daha hala sahip olabildiğimiz kanısında değilim fakat libya'nın türkiye'ye göre konumu sebebiyle daha etkili olabileceğimiz kesin) en azından yüreğinde merhamet olan aynı dini paylaştığımız insanların yanında hakikaten barışı sağlamak adına gitmiş, sürece hizmet eden askerlerimiz yer almış olacaklar.