il – dertli sözlük
ilişmek, iletişim, ilişki, ilgi, ilmek kelimelerinin kökü. bağ anlamına gelir. iki insan arasındaki 'il' ne kadar sağlam ve devamlıysa bu iki insanın ilişkileri ve iletişimleri de o derece sağlam olur. ilgileri de bu doğrultuda şekillenir.

misal:

bir insanın lise dönemini ele alalım. bu kardeşimizin hayatındaki en önemli 'il' okuldur, en fazla okulla ilgilidir. bu yüzden de en sık iletişim ve ilişki kurduğu arkadaşları okuldan arkadaşlarıdır. bu kardeş okuldaki arkadaşlıklarına okul haricinde bir 'il'mek daha eklerse iletişim ve ilişkisi kuvvet kazanır okuldan sonra da iletişim devam eder. sadece okulla ilgili arkadaşlıklar ise lisede sonra sona erer.

aynı durum iş hayatı için de geçerlidir. iş yerinde kurulan ilişkiler iş ile olan ilgiye göre şekillenir güçlenir, ilişki kuvvet kazanır. eğer ilişki ve iletişim iş ile sınırlı kalırsa iş yeri değişimleri arkadaşlığın da sonunu getirir. bir süre daha sürse de. saygı bitmez ama iletişim kesilir.

bu yüzdendir ki en hakiki ve devamlı birliktelikler din ve aile çatısı altındaki birlikteliklerdir. ortak ilinizin (bağınızın) din olduğu insanlar en kuvvetli iletişim ve ilişkiler kurabileceğiniz birliktelikler olur.

'il'iniz din kardeşliği olsun.