ala dergisi – dertli sözlük
güzel yaşam tarzı dergisiymişmişmiş....!

"kızım, müslümanın modası takva elbisesidir..!"
yeşil sermaye denilenin ürünlerinin bir yayın organıyla reklamının yapılmasıdır. moda dergisidir denilmez; zira tesettür taviz kabul etmez. güzel yaşam diye kabul ettikleri de reklamını yaptıkları üç beş fotoğrafçı ya da kına partileri değildir. yermeyip daha iyisini sen yap derseniz daha iyileri tesettür başlığı da kullanılmadan zaten var piyasada yıllardır. ben modaya ilgi duyuyorum diyen onlara baksın daha iyi. çünkü tesettürlü hanımın dış kıyafeti ayet ve hadislerde tasvir edilmiştir; birdir vesselam.
ahmet turan alkan'dan okunası bir eleştiri gelmiş.

--- iktibas ---
öteki dünyayı garantiye aldıktan sonra şu yalan dünyâdan kâm almanın, pahalı markalar takib etmenin, iyi ve güzel yaşama püfleri öğrenmenin zamanı çoktaan gelmemiş miydi?

--- iktibas ---

(http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1188785&title=tekbiiyr)
gerekli bir dergidir. biz ne kadar takva ve tesettürün setre boyutundan bahsetsekte günlük hayatı markaların ve elbise kombinasyonlarının içinde geçen, aynanın karşısından ayrılmakta güçlük çeken çok ciddi bir kapalı bayan topluluğu var. bu bayanların modayı elle'den yada vogue'den değilde kendisi gibi olanların yayınlarından takip etmesi gerçekten çok olumludur.
çokta abartıp gündeme düşürmek yanlış olandır. sen eleştirdiğin gibi olma bu iş tamamdır zaten.
bırak millet ne yaparsa yapsın.
arkasındayım.
( #384155 ) kanımca çok yüzeysel bir yaklaşım.
--- iktibas ---
kendisi gibi olanların
--- iktibas ---

kimdir bu kendisi gibi olanlar allah aşkına? kapitalizmi iliklerine kadar yedirmiş kimseler mi?

--- iktibas ---
sen eleştirdiğin gibi olma bu iş tamamdır zaten.
bırak millet ne yaparsa yapsın.
--- iktibas ---

islam kişiyi kendisiyle sorumlu tutsaydı bu lafınızda sorun olmayabilirdi; ama yok böyle bir şey..! sen karşı tarafın yaptığında yanlış görüyorsan bunu düzeltmekle ve onun iyi olanını tebliğ etmekle "yü-küm-lü-sün".

milleti bıraktığımız için bu haldedir millet belkide... ne dersiniz?
--- iktibas ---

kimdir bu kendisi gibi olanlar allah aşkına? kapitalizmi iliklerine kadar yedirmiş kimseler mi?
--- iktibas ---

aynen öyledir. kendisi gibi olanlar kapitalizmi iliğine kadar işlemiş olan ama örtüsünden de vazgeçmeyen, hatta örtüsünü bir süs eşyası olarak kullananlardır. eğer bunlar kapitalizmi ve marka hayranlığını iliklerine işlemeseler idi kullandıkları eşyaların fiyatı ile övünmezlerdi değil mi? tam anlamı ile kapitalizmin istediği örtülü güruhu.

--- iktibas ---
sen karşı tarafın yaptığında yanlış görüyorsan bunu düzeltmekle ve onun iyi olanını tebliğ etmekle "yü-küm-lü-sün".

--- iktibas ---
evet bu yanlışı gören herkes her yerde yazıyor, sözlükler forumlar gazeteler makaleler havada uçuşuyor. peki ne oluyor. ala'nın satış sayısı artıyor. editörleri kanal kanal gezerek reklam yapıyor.

hatırlanır muhteşem yüzyıl adlı dizi için bülent arınç bile yorum yapmıştı. ne oldu dizi ilk haftalar reyting rekoru kırdı. sonra azaldı ama hala bunun kaymağını yiyiyor.-teşbih üstüne bu iki kavramı kıyaslayıp sonuç üretmeye kalkan olmaz inşallah- yükümlülüğümüz elbette var ve bu yükümlülük onların ekmeğine yağ sürüyor ancak.


şimdi bu derin analizler pratikte ne fayda sağlıyor. sadece hiç.

madem ki tırnak içinde üstelik hece hece "yü-küm-lü-yüz". öyle ise iişte fırsat takva ölçüleri içerisinde, setreye uygun bir yayın veya uygun yönlendirme ile yükümlülüğü yüklenmek vakti değil mi?