şeyh said – dertli sözlük
risale-i nur külliyatındaki kürt, kürdistan vb. bölücü ! birçok kelimeyi risaleden çıkaran, hatta bununla da yetinmeyerek üstada demediği şeyleri dedirten bir gürûh var kıyam karşısında.
sâid nursi hazretlerine iftira atan zevatın elinde güya üstadın kıyama karşı olduğuna delil olan bir mektup mevcutmuş.bahsi geçen mektupta veya bu konu ne zaman gündeme gelse hemen üstadın şu sözleri ezberden okunur: dedeleri asırlarca i̇slamın bayraktarlığını yapmış bir kavmin torunlarına kılıç çekilmez! oysa bu cümlede öyle hatalar var ki, değil üstad, azıcık medrese eğitimi alan hiç kimse tarafından bu hatalar yapılmaz. bu hataları ilim yolundaki tıfıllar yapar ancak.

birinci hata, hırsızlık yapan kızım fatıma da olsa elini keserim diyen bir peygamberin varisi olan bir âlim, dedeleri i̇slam'ın bayraktarlığını yaptı diye hiç kimseyi ilahi tenfizden muaf tutamaz.

i̇kinci hata, her kim olursa olsun, allah'a ve dinine savaş açanlarla allah'ın istediği şekilde mücadele etmek gerekir. allah'ın hükümlerine karşı bir hüküm icra etmek isteyenlere karşı çıkmak her müslüman için yerine getirilmesi gereken bir görevdir.

kullandığımız dil hangi tarafta olduğumuzu gösteriyor, allah'ın tarafı olan adaletten mi yanayız, yoksa sadece sanal bir örtü olan zulümden mi yanayız?