ali babacan – dertli sözlük
genç yaşına rağmen ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı ve dışişleri bakanlığı da yapmıştır.
ali babacan'ın yiğit bulut ile anlaşamadığı için yollandığı bir ak partide (*), fatih tezcan'ın iç işleri bakanı olması hiç de zor değil kanaatimce

ilave:
(http://www.ensonhaber.com/ali-babacan-ankara-mitinginde-konustu-2014-08-08.html)

kendisi bugünkü ak parti mitinginde konuşmuş, dün de başbakanla birlikte toplantıya katılmış
kendisini bugün cuma'da gördüm. arkasından koruması da geldi. tesbihata da kaldı. bu da böyle bir anımdır.
ilk elle tutulur imaj çalışmasını 140journos'a yaptırmış. gayet kaliteli;

https://www.youtube.com/watch?v=kd5veqmigzi&feature=youtu.be

babacan 21.yüzyıl'ın turgut özal'ı olmak istediğini ima etmiş. parti programı da çorba gibi; toprağa bağlı milliyetçilik (artık ne demekse), liberalizm, vatanseverlik, sosyal devlet, ifade özürlüğü ne varsa doldurmuşlar. sondaki anıtkabir sahnesi de azıcık da kemalizm ekleyelim der gibi alakasız bir şey olmuş. partisinin iyi eğitimli, seküler eğilimli, genç bir kurucular kadrosu var. lakin halka ulaşma konusunda çokça sıkıntı çekecekler. bu insanlar partiye imaj katabilir ama oy toplamaları mümkün değil. kendilerini kadro hareketi olarak niteliyorlar ama içlerinde doğru düzgün siyaseti bilen, yönetim tecrübesi olan hiç kimse yok. dolayısıyla üç beş koyunu dahi güdemeyecek bir kadrosu var sayın babacan'ın. zaten adam parti merkezinin inşaatıyla bile kendisi uğraşıyormuş, yazık. :)

bir de bu başkan yardımcısı çok antipatik geldi. yeni sistemde bakanların ve bakan yardımcılarının halkı temsil etmediğini söylüyor, videonun başında da ali babacan nepotizmden şikayet ediyor. söylenenler kendi içerisinde bile tutarlı değil. zaten bakanlık sistemi nepotizmden uzaklaşıp teknokratik yönetim anlayışını hakim kılmak için değiştirildi. adamın daha doğru düzgün devlet mekanizmasının nasıl işlediğinden haberi yok. sen şuna açıkça artık kabiliyetsiz, tecrübesiz adamlar sırf hemşeri desteğiyle karadeniz/doğu anadolu kontenjanından bakan olamıyorlar desene, niye lafı uzatıyorsun, pes yani.

girişteki iphone müziği, ilerlerdeki coca-cola tabelasıyla ali bey amerika'ya selam göndermiş. bir de herhalde ali babacan hala ingilizce kavramların türkçesini bulmakta zorlanıyor. ekonomik göstergelerin arazideki yansımaları gibi bir ifade kullandı arazi ne ya hahahaha. field'ı saha olarak çevirmen gerekiyor mr.babacan, big shame on you.
nezdimde erdoğan'dan zerre farkı olmayan siyasetçi. su içtikleri pınar aynı ne de olsa. amerikancı, yerine göre müslüman, yerine göre laik, mevcut kapitalist düzeni muhafazakarlık ayağına devam ettiren bilmem ne!..(bkz:gepetto)
lisede baldızı hocamdı. iyi adam ama yanlış yolda diyerek dindarlığını ima etmişti çünkü kendisi ilerici bir bireydi 10 sene önce :d şimdi ise neler oluyor bilemiyorum altan
deva partisi genel başkanı. 58. hükümette ekonomiden sorumlu bakan olarak göreve başladığında 35 yaşındaydı. 13 yıl boyunca kesintisiz olarak kabinede yer aldı. ak parti kuruluşunda çekirdek kadro içinde olan isimlerin en başarılısı oldu belki de. hâlâ da ülke için faydalı işler yapabilecek bir isim. bence hem ali babacan hem de ahmet davutoğlu'nun ayrılıkları ne yapıp edip önlenmeliydi.
doğal olmayan bir yüz ifadesi var. pasif agresif izlenimi veriyor.ayrıca; fox, halk tv, t24, karar tv şimdilik buralarda takılıyor. herhalde iyi ağırlanıyor...