fethullah gülen örgütü – dertli sözlük
bugün ilk darbeyi yiyen örgüt. diliyoruz ki devamı gelsin. örgütün her yönüyle çökertilmesi gerekiyor, medya ayağının ve parasal kaynaklarının ortadan kaldırılması çok önemli.
diğer cemaat ve vakıflar için bir imtihan vesilesi. eğer rakip olarak görülüp düşüşlerine sevinilirse, ilerde aynı şekilde kendileri de aynı düşüşü yaşamaları muhtemeldir. fakat yaşanmışlardan ders çıkarıp kendi cemaat ve vakıflarını da aynı hatalara düşmekten alıkoyarlar ise bir tecrübe kazanımı olacaktır. bir de, muhtemelen bu soruşturmalar genişledikçe, adı geçen cemaate karşı aşırılıklar, ayak kaydırmalar ve haksız suçlamalar da olacaktır. yani kurunun yanına yaş da atılacaktır. bu durumda da, bu ayrımı yapabilmek, ve haksız yere suçlananın yanında yer alabilmek lazımdır. son tahlilde müslüman hassasiyeti olan bir tabanın gönül vermiş olduğu bir cemaattir ve - bu soruşturmanın karşı taraflarından bir kesiminin de işçi partisi gibi oluşumlar olduğu düşünüldüğünde - diğer müslüman cemaat-vakıflar, bu soruşturmaların adil yürütülmesinde en azından bir vicdan sesi olabilmelidir.
aydın dogan'ın yargıtaydaki davalarını kapatan, pegasusun ceza almasını engelleyen, hükümet-koc grubu kavgasında koç grubunu destekleyen, charlie hebdocu cumhuriyet gazetesini savunan bir örgüttür. kopyalarını, hırsızlıklarını, dinlemelerini, kumpaslarını, hainliklerini sıralamaya kalksak buradan pensilvanyaya yol olur.
abd'de bile dikkate almaya değer bir yaygınlıkta etkinlik gösteren örgüt.
işte, abd yapılanmasından örnekler;
türk kültür merkezi
sema eğitim
türk amerikan iş ağı
küresel spektrum vakfı
barış adaları enstitüsü
istanbul center
apple eğitim hizmetleri
... ve çok sayıda charter( çartır) okulları

*charter okulu: abd'de devletten parasal destek alan ve özel okul olarak çalışan okul türü.
**kurumların adlarındaki "türk" sözcükleri bunların sanki ülkedeki tüm türklerin ortak kurumlarıymış gibi bir görünüm oluşturuyor. ayrıca "türk" kavramının olumlu etkisini de kullanıyorlar; dışarıdan bakan türk kamuoyunun gözünde, kendilerini sanki türklüğe bağlıymış gibi göstermeye yönelik bir görünüm vermeye özen gösteriyorlar.
ülkemizdeki jetonların köşeyi döndükten sonra düşmesinin bir örneği... jeton mu kaldı diye soranlar olacaktır. mesele jeton kadar eski... eski cemaatler örgüt oldu.
hainlikte hiçbir grupla yarışamayan örgüttür.
müslümanların aleyhine olan herşeyi yapmışlardır ve yapmayada devam etmektedir.
dinler arası diyalog deyip başka dinlerle diyalog( müslümanlara yardım ediyoruz yalanı altında topladıklarıyla kiliseye yardım ederek kafirlerin gözünde itibar edinmeye çalışmak, papanın elini öpmek, yurt dışında açtıkları okullarla çocukları müslümanlaştırıyoruz diyerek misyonerleştirmek) kurarlarken, müslümanlarla diyaloğu otoriteyi haklı olarak (mavi marmarada israili haklı bulmaları, eset'e,şarona,siyonistlere dua edip müslümanlara beddua etmeleri), 28 şubat döneminde başlarını açarak direniş saflarını boş bırakmak olarak görmeleri.
kul hakkı üzerine onlarlan bilgili kimse olamazken "hocaefendi rüyasında gördü" diyerek, üniversite sınavı sorularını,polislik sınavı sorularını,savcılık sınavı sorularını çalarak milyonlarca insanın hakkını yiyen örgüttür.
(bkz:gülenizm)