alparslan kuytul – dertli sözlük
ünivesite içerisinde gördüğüm en tesettürlü kızların -pardesüleri siyah, eşarpları uzun, yüzlerinin yarısı kapalı- dağıttığı broşürlerle ilk kez gördüğüm hoca.
akabinde sohbetlerini dinledim biraz, hadis ve ayet ışığında konuşmaya çalışıyor ilave veya eksiltme yapmamak için uğraşıyor gibi.
darbe gecesinde yaptığı sohbette "darbenin islami faaliyetler için hayırlı olmasını" dileyen sözümona hoca.


ilgili konuşmanın videosu: http://www.dinihaberler.com/alparslan-kuytul-darbeyi-biliyor-muydu-video,520.html


not: haberi veren sitede videonun zamanlamasına dikkat çekilmiş ve kuytul darbeden haberliydi gibi bir iddiada bulunmuşlar. bu iddialar kafa karıştırıcı olabilir ancak bizim dikkat etmemiz gereken ve çok net olan bir konu var ki: kuytul adlı bu herif, açıkça darbe için hayırlı olsun dileğinde bulunuyor. oysaki aklı biraz çalışan bir adam, bir darbenin islami özgürlüklere, özellikle de kuytul gibi aşırılıkçı söylemleri olanlara kesinlikle hayır getirmeyeceğini bilir.
bu hoca efendiye kumpas kuruldu. videolar kırpıldı. kanal a edepsiz hakaretamiz ifadeleri için özür diledi hepsi mevcud. bunu da izleyin çamur atmaktan da sakının. her görülene her habere sazan gibi atlamayınız . https://youtu.be/3mntzrcnu1g
video çok net. kuytul ekibinin, sonradan aklamaya çalışmak için çıkarttıkları ve "videonun aslı" dedikleri video kırpılmış. komedi gibi. konuşmanın can alıcı yerini kırpmış uyanıklar. ancak gösterdikleri bölümlerde bile kuytul kendini ele veriyor. diyor ki: "bu darbenin nereye gideceği belli olmaz" diyor. yani darbe iyiymiş de kötü yerlere de gidebilirmiş gibi. ayrıca diyor ki: "baştan beri akp'yi eleştirdik ama darbe ile gitmelerini istemezdik" . tam bir fethullahçı ağzı.zaten fetö medyası da bir süredir aynı söylemleri döndürüp duruyorlardı, darbeyi istemediklerini ancak darbenin geleceğini filan üstü kapalı söylüyorlardı.. gerçektende darbe ilk istekleri değildi. fetöcüler de akp'yi ilk aşamada "darbe" ile indirmek istemediler, önce mit olayı ile erdoğan'ı indirmeyi denediler, sonra 17-25 aralık saldırısı geldi. üçüncü olarak mit tırları operasyonu yapıldı. hiçbiri işe yaramayınca darbe yoluna gittiler. sonuç olarak bu kuytul denen herifin ipliği pazara çıkmıştır. deşifre olmuştur. aklı başında olanlara uyarımız, böyle tehlikeli karanlık gruplardan uzak durulmasıdır.sorulması gereken bir soru: neden bu gruba şimdiye dek bir operasyon yapılmadı... bilemiyorum. belki gerekli istihbaratın ve delillerin toplanması bekleniyordur. yakında hesabı sorulur diye umuyorum.
daiş'in ülkemizdeki görünür yüzlerinden biridir.lanet onun üzerine olsundur. nice gençleri kandırıp daiş terör örgütüne meze yapmistir.idam bu gibi adamlar için gelmelidir işte.
türkiyede ki gençleri kandırmada ve tekfirci zihniyeti oluşturmada ilk basamağı temsil etmektedir.yurt içindeki ve yurt dışındaki terör örgütlerine insan kaynağı sağlayan kişidir.
tekfirci değil tevhidci bir hoca. allah ondan razı olsun. i̇lmini ziyade eylesin. sirati müstakimden ayirmasin..seyyiatini hasenat eylesin. ümmete zarar verebilecek amellerden beri kılsın amin.
furkan vakfı başkanı.vakfına düzenlenen operasyonda kendi dahil 21 kişinin gözaltına alınmış.gerekçe; kamu düzenini bozmaya karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü.iddiaya göre kendisi afrin harekatına karşı olumsuz yorumlarda da bulunmuş.(*)