alparslan kuytul – dertli sözlük
vatan sevgisinin imandan geldiğini anlayamamış, pyd, daeş ve fetö gibi unsurlara destek veren şahıs bile olamayan bir kişidir.
patetik bir zihin yapısı var. içeri girdikten sonra daha da radikalleşti, kendisine sorsanız devletin başındakiler islam'ı bitirmek için uğraşıyorlar, koronavirüs camileri kapatmak için devlet tarafından üretildi. konuşmalarında karşısına aldığı kişiler de rte ve süleyman soylu. herhalde yakında tekrar içeride misafir edilir.

kendisinin radikalliği cemaatine de yansıyor. adana'daki görüntüleri izledim, zorla polisi karşılarına almış ve tahrik etmişler. herhalde kendi içlerindeki konuşmalarında türkiye darül harptır falan diyorlardır yoksa türkiye'yi doğu türkistan yapıyorlar demeye cesaret edecek bir zihin yapısı nereden besleniyor çok merak ediyorum.

https://mobile.twitter.com/gkhnkhrman/status/1263798944938758144
sürekli üzerine çalışılan bir hoca. alay eder gibi zırt pırt içeri alıp salıyorlar. adamlarda denge namına bişey kalmadı. ayrıca bu cemiyetin bu dönemde yaptıkları iş saçmalık. #481678 'e katılıyorum .
evet, yine öngörülerimiz doğru çıktı #481678.

fakat bu seferki gözaltı dalgası ile beraber hükümet ve içişleri bakanlığı bu cemaat/vakıf karşısındaki bütün ahlaki üstünlüğünü kaybetti. değil muhaliflere kendi tabanına bile izah edemeyeceği bir şekilde kuytul ve vakfı ile "mücadele" etmeye çalışıyor. valilik ve emniyetin yaptığı açıklamalar çok komik ve mesnetsizdi, kendileri bile yazdıklarına inanmamışlardır zaten. tek parti dönemi chp valisi de muhtemelen benzer açıklamaları yapardı.

iş artık güç kavgasından da öte hükümetin yersiz inadına dönmeye başladı. süleyman soylu'nun lazlık damarı tuttu herhalde. bundan sonra yapılan işlerde mantık falan aramanın bir anlamı yok. bakalım en nihayetinde hükümetin ödeyeceği bedel olacak mı? kuytul ve çevresi aslında kolay lokma. doğru düzgün bir medya desteği, bürokratik ayağı ve siyasi desteği de yok.

biz yine hatırlatmamızı yapalım, devletimiz en iyisini bilir herhalde??

maide suresi 8. ayet;

ey iman edenler! allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şahitlik eden kimseler olun. herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. adaletli olun; bu, takvâya daha uygundur. allah’tan korkun. şüphesiz allah yaptıklarınızdan haberdardır.
sol örgüt militanlarının taktiklerini uyguluyor cemaati.bu solcular, iki üç kişi gidip 10-20 kişilik diğer tarafa sataşır ve doğal olarak fena dayak yerler. sonra da bizi eziyor faşistler diye yaygara koparırlardı. kuytul da onlardan öğrenmiş.
siyaseti ,dini tahrif hedeflerini gerçekleştirmek için kullanan zararlı kişi.

muhalefet kisvesi altında dini tahrif çalışmaları için güç toplamak ,gündemde yer almak , militan ve sempatizan devşirmek dışında muhalif saflardan (kopruyu gecene kadar) destek alçalmak maksadı ile mağduriyet üretmektedir.

kısa süre öncesine kadar aynı amaçlarla iktidara yanladığı söylemler halen kulaklarimizdadir.

nacizane şahsi görüşüme göre fetö den daha tehlikelidir.
cemaati ile birlikte her ramazanda olduğu gibi itikaf sünnetini yerine getirmek maksadıyla camilere kişi sayısı dikkat edilmek suretiyle yerleşmişler. diyanetin itikaf yapılmayacak gibi bir açıklaması yok. genelgede de böyle bir şey yazmıyor. (*) (*)
"ramazan ayında ülke genelinde yürütülecek hizmetler ve alınacak tedbirlere ilişkin başkanlığımızca gönderilen ilgi yazıda covid-19 ile ilgili alınan önlemler göz önünde bulundurularak cami ve mescitlerde itikâfa girmek isteyenler için daha sonra bilgilendirme yapılacağı ifade edilmişti. bu itibarla sağlığı elverişli olan ve sokağa çıkma kısıtlaması bulunmayan vatandaşlarımızın cami ve mescitlerde itikâfa girmek istediklerine ilişkin talepleri müftülüklerce alınacak, bu kişilere gerekli sağlık ve hijyen kurallarına uyulması ve sosyal mesafenin korunması şartıyla, fiziki açıdan altyapısı müsait olan camilerde mülki amir onayı ile itikafa girmeleri için izin verilebilecektir."diyanet'in itikaf ile ilgili 9 mayıs tarihli talimatı ile ilgili haber bu. sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde gönderildiği için "sokağa çıkma kısıtlaması bulunmayan" yazmış. kısıtlama genel olduğuna göre kuytul ekibi de buna dahildir. biz de yapmak istiyorduk ama gidip camiye çökmedik. kuytul da çökmesin bir zahmet.
gözünü budaktan sözünü dudaktan esirgemeyen ehli sünnet bir alim. şimdiye kadar -95 senesinden bu seneye- belki yüzlerce dersini, soru-cevap bölümünü izlemişimdir. kendisini hitabet noktasında çok zayıf buluyorum. verdiği misallerin alakasızlığı, ses kontrol eksikliği vs... buna rağmen anadolu insanının damarını tutmuş, kendisine yoldaşlar edinmiş. metot bakımından uyuşmasak da davasındaki samimiyeti beni hayran bırakıyor. allah insana hem böyle dost hem böyle düşman versin.