couchsurfing – dertli sözlük
couchsurfing uluslararası kar amacı gütmeyen gezginleri buluşturan bir websitesidir. 230 ülkeden kullanıcılara sahip bu site size 230 ülkede arkadaş vaadediyor. gittiğiniz arkadasınızda ücretsiz konaklayabilir, oranın kültürünü en yakından tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.

www.couchsurfing.org
2010 yılının kasım ayında cnnturk kanalında rio de janerio kentine karnaval için gidecek 50 yaşın üzeri bir çift, bir siteden bahsettiler. kanalı değiştirdim ama sonra hemen geri döndüm. rio adı ve seyahat hemen ilgimi çekmişti zaten. bu kişiler (*) aracılığıyla oraya gideceklerini, bu vesileyle konaklama için hem para vermeyeceklerini hem de orada yerel bir insanda kalmanın hazzına doyacaklarından bahsediyorlardı. şimşekler çaktı beynimde. bunu daha önce nasıl duymamıştım v.s. kendime kızarken, hemen açtım okudum.

öncelikle site türkçe de kullanılabiliyor. tercihinize göre başka diller de var hem. haziran ayında küçük çaplı bir dünya turu yapmama vesile olan site kurucuları da zamanında gezmiş, görmüş insanlar olup bu işi en efektif hale getirmeye çalışmışlar. ve şimdi 1milyonun üzerinde kullanıcıya sahipler.

param yok demeyin,couchsurfing var. iran, hindistan, mısır.. avrupa vs. gidin gezin efendim.