fringe – dertli sözlük
amerikan tv dizisi. lost, prison break gibi sezon sezon devam etmekte. dünyayı alt üst eden bazı gizli olaylar var, fbı vs. ajanlar bunları çözmek için uğraşıyor. ilginç bir dizi.
halihazırda bilimkurgu seven herkesin merakla takip edebileceği, gerçekten çok başarılı ve etkileyici bir senaryoyla devam eden, paralel evren gibi zor bir mevzuyu çok iyi işleyen, aslına bakılırsa her bölümünden bir film çıkartılabilecek, final sezonu eylül ayı sonlarında başlayacak olan ve yapımında yahudi asıllı yönetmen j.j. abrams'ın ciddi katkısı olan dizidir
oda arkadaşımın izlediği diziydi.
iki kız varmış birbirlerinin aynısı olan.
biri bu tarafta,diğeri öteki tarafta(*) )
birde bu kızların saç renkleri hmm tarçın bakır tonlarındaydı gördüğüm kadari ile
bildiklerim bu kadar (*)
sınır tanımayan bir babanın sınır tanımayan sevgisini anlatıyor. bazı iğrenç ölüm sahneleri bulunsa da tam bir aile dizisi. her bölüm kendi içinde giderken bir de ana konu var. yapboz son bir kaç bölüme kadar belli olmuyor. son bölümü de ekleyince resmi o zaman anlayabiliyorsunuz
yabancı bir dizi. dizide uçuk kaçık teknolojilerden bahsediyor. dizinin genel konusu bu çerçevede. lakin mesele şu ki; abrams'ın eleştirdiği teknolojik ilerleme çok daha kötü bir sona doğru gidiyor. aslında abrams'ın değinmek istediği konu, artık dünyada işlenen bir konu haline geldi. en son elon musk ve steven hawking'in google'ın geliştirdiği otonom sistemlere karşı yeni bir proje geliştirme fikri de bu zeminde değerlendirilecek bir konu.
-spoiler alert-bilim insanlarının egosunun ve bencilliğinin dünyayı (hatta dünyaları) yok edebilecek bir dizi olaya neden olması çerçevesinde ilerleyen müthiş dizidir. içinde; paralel evren, klonlama, astral seyahat, zamanda yolculuk, biyolojik silahlar, yeni türlerin üretilmesi, psikedelik maddeler gibi birçok konu mevcuttur.beyinlerindeki duygusal kısımları gereksiz ve engelleyici görüp, onu yok ederek insanlığın en gelişmiş (!) versiyonları haline gelen homo sapienin yaşanacak bir dünya kalmadığında geçmişe dönüp, aslında duyguların bizi daha gelişmiş canlılar yaptığını farkettikleri müthiş bir son sezonla bitmektedir.7 kere izledim. 2 sene geçmesini bekliyorum, bir daha izleyeceğim.