nureddin yıldız – dertli sözlük
çendan burasını foruma benzetmekten mümkün mertebe kaçarım amma hedefe sıkana da vurmak meşru müdafa olur.
evvelan gardaşım kutsal alim nedir yahu. abdulkadir i geylani k.s. dahil kimseye kutsal dememişiz, azizdirler, alidirler kutsal nedir nerde duydun işittin, şamanlıkla ulemalık müessesini tefrik etmekte zorlanıyorsun. -senin deyiminle kutsal islam lugatınca aziz olan- mübarek olan onun ilmidir, sırrıdır, ihlasıdır. kula teşekkür etmeyen allaha tam şükretmiş olamaz mealinde bakıyoruz biz. itikad ve akaid okumamışsınız, temelsiz bina yapmışsınız, sallanıyor. hem binanızın mimarları planları kimdir bilmem de, ehl i sünnetin meşhur mimarları değil o belli.

şimdi yukarıdaki yazında bu alimin kudsiyeti mevzuundan başka 15 tane daha zahir müstemil hatan var. bu hatalarının hepsi için izah ve şerh düşerim ama, bu mevzular mesail i islamiyyeden olduğundan, hissi i münakaşa girer, o da usulüddinde kaidedir ki caiz değildir. hem kasıd iknaa ise, buradan ikna olmaz. ikna ve itminan maddi ve manevi tedrisat ile mümkündür, tezyid-i iman ile olur, onu da bu zemin vermez. burası tezyin-i iman edebilir ancak. yani bunları konuşsakta fayda ihsas edemeyiz.

artık bu münakaşa caiz değildir. 15 zahir butlanını zikretmiş saymalı ve neticeten yazacağımı dinlemelisin:

azizim; tekfir, bertaraf etmek, çöpe atmak, yıkmak, silmek kolaydır. bu müselmanın tavrı değildir. müselman ömer i faruk r.t.a. gibi tefrik eder, tatlı bir elmanın içine girmiş küçük kurtları hassas bir neşter ve ameliyatla ayıklar, elmanın mütebakisinden bir lezzet çıkarmaya çalışır, böyle yapmalı, böyle yaptık, sende böyle yap. o zatın hatasını söyledik, nereye talluk ettiğini söyledik, tekfir etmezse mazur, niyeti halisse mazurdur dedik, ilim bu yanlışı olacak elbette dedik, ne diyelim senin gibi elimden gelse bir kaşık suda boğarım mealinde mi konuşalım.

hem ben seninde ne demek istediğini anladım, baş üstüne. terakkiyi savunuyorsun. nisasıyla ricaliyle terakk-i ümmet i savunuyorsun, sende hulusuna binaen mazursun, ama itikada ve sünnet-i muhammedi okumadığından, terakkiyi yanlış tanımlıyor o yanlış üzerinden hareket ediyorsun. ben diyorum ki bilmen gerekenler var, bunlar dinin iskeletine aittirler, bunları bilmeye çalışmalısın, bu hulusunu ilimle doğru tarafa tevcih etmelisin.

maesselam.