anadolu gençlik derneği – dertli sözlük
-i̇nsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır- inancı ile çalışmalarını yürüten anadolu gençlik derneği, ülkemizin il, ilçe, belde ve mahallelerinde kurduğu şube temsilcilik ve bürolarla, bunların yanı sıra diğer müessese ve faaliyetlerle ülkemiz gençliğinin beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur.

kurulduğu yıldan bu yana aktivitesini yitirmeyen çalışma aşkı ile anadolu gençlik derneği, türkiye nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak aziz milletimizin dernek medeniyetinin parlak bir temsilcisi olmayı hak etmiştir.

anadolu gençlik derneği şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üstlendiği misyonu geçmişten aldığı güçle, yarınlara daha büyük bir heyecanla taşıma azim ve kararlılığındadır.

anadolu gençlik derneği nin projesi insan, muhatap kitlesi gençlik, sevdası türkiye dir.

rahmetli prof. dr. necmettin erbakan ın gayretiyle kurulan ve türkiye'nin her ili ve ilçesinde faaliyet gösteren gençlik kurumu.sloganı:önce ahlak ve maneviyattır.

http://www.agd.org.tr/ (http://www.agd.org.tr/) - genel merkez
http://agdistanbul.org.tr/ (http://agdistanbul.org.tr/)- i̇stanbul şubesi
i̇şini ciddiye alarak yapan, çıkar amacı taşımayan, teşkilat içerisinde hayran kalınası insanların bulunduğu güzide dernek.
israil'in gazze'ye dönük yaptığı saldırılara karşı çıkarken büründükleri hal gerçekten çok eğreti durmakta, yakışmamakta.

saldırıların başladığı gün fatih camiinde yapılan ilk eylemde bir afallatmışlardı, beyazıt'taki eylemde resmen illallah ettim. dava müslüman davası mı, filistin davası mı, gazze davası mı yoksa anadolu gençlik davası, erbakan davası mı bilemedim.
ben ömrümde ilk defa gördüm bir filistin eyleminde filistin bayrağı veya afişi yerine anadolu gençlik bayrağı ve rozeti dağıtıldığını.
yine ilk defa gördüm gruplaşarak slogan atıldığını.

anlaşılan eski günlerinde olamayışlarının verdiği bir bastırılmanın sonucu olarak kendilerini teşhir etmek istiyorlar; ama kullandıkları malzeme buna müsait değil, var olan değerlerini bitiriyorlar.
yazıktır, ayıptır, günahtır...
çok istiyorsan anadolu gençlik derneği'nin ortalıkta gözükmesini, bir program organize edersin duyurursun sesini. birlik olup mesaj vermemiz gereken "ortak" derdimize bu tavırlarınızla bulaşmasaydınız iyiydi.
o kadar tarikatlar, oluşumlar, cemaatler var, agd den başka kim ses çıkartıyor yapılan zülümlere? bir avuç insandan başka kim başkaldırıyor? eksileri de vardır muhakkak, ama iyi yapılan işlere imza atıyorlar, yolları açık olsun diyorum.
#412021 bu nasıl bir enaniyet çözemedim arkadaş?!
ne demek "agd den başka kim ses çıkarıyor yapılan zulümlere?" bu soruya cevap bulabilmek için mevzu-bahis ettiğim iki eyleme katılmanız yeterliydi.
müslümanların iktidar sarhoşluğuyla ciddi manada pasifize olduğu muhakkak; ama iş filistin meselesi gibi bir konuya gelince en pasifinde bile bir kıpırdanma olduğu da muhakkak.
neredeyse herkesin ortak bir paydada buluştuğu bir hususta ayrık otu olmanın gereği niye?

bir de... bu yapılan zulümlere karşı çıkan agd'nin son yıllarda karşı çıktığı ne gibi zulümler olmuş mesela, ne gibi eylemlere imza atmışlar örneklendirebilir misiniz?
uludere katliamında müslümanlardan bir kısmı meydanlardayken neredelermiş mesela?
daha hala askeriyede birileri intihar(!) ederken ne yapmaktalar?
belediyelerde yolsuzluklar almış başını gitmekteyken ne yapmaktalar?
...
...


mgv/agd damarı vakti zamanında çok sağlam işler yapıp, çok kalifiye isimler yetiştirmişlerdir.
benim de 4 sene öncesine kadar hala bağım devam etmekteydi / şimdi de bağı devam eden arkadaşlarım mevcut.
ve evet, hala yaptıkları iyi işler mevcut (misal: üniversite kayıtlarında meal dağıtmaları); ama bu tarz yaklaşımlarla sadece siz doğru yapmış olursunuz, sadece siz varsınızdır, müslümanım diyen diğerlerini ötekileştireyim derken, bir de bakmış öteki olan siz olmuşsunuzdur.


kaldı ki...
diyelim dediğiniz doğru, bir tek agd var yapılan zulümlere karşı çıkan.
bu filistin davasında filistin bayrağı değil de agd bayrağı açmanın neresini meşru kılmakta?


allah hepimize izan nasip etsin, yoksa işimiz zor...
türkiye' nin her yerinde mekke' nin fethi programı yapıyor olmasıyla da ismini duyurmuştur allah bu programlarda yollarını açık etsin.
agd ve onun benzerleri, gençliği dert edinmiş, milli şuuru gerekli görmüş tebrik edilesi insanların bir şeyler yapmak adına bir araya geldikleri kuruluşlardır, hataları, eksiklikleri illa ki vardır. ama bazı insanların bu eksiklikleri tamamlamak yerine oturdukları yerden oraya buraya laf atmaları, onu bunu tenkit etmeleri hiç de hoş olmayan bir davranıştır.
hiç bir şekilde bağlantım yok bu dernekle. gördüklerimi bildiklerimi söylemem gerek; allah kendilerinden razı olsun, zalimin ettiği zulme gösterilen tepkilerde, protestolarda başı çekiyorlar. bir de necidir, kimindir bilmiyorum özgür-der var. bugün yine ortak bir paydada buluşmak üzere bir buluşma gerçekleştirecekler. kardeş kardeşe omuz omuza bir araya gelip, duaya iştirak etmek gerek diye düşünüyorum. şunu da belirtelim bu gibi kalabalık ortamlarda ellerinde parti bayraklarıyla gelenler mutlaka olacaktır. ama ne yazık ki bunun önüne geçemezsin...