üniversite – dertli sözlük
şuan ki halleriyle bi çoğu için şu söylem vardır:''eşşeği bağlasan mezun olur''.varın gerisini siz düşünün.
gece gündüze katılıp uğruna dirsek çürütülen, hayali ile yatıp kalkıp dualar edilen, gördüklerinden duyduklarından yaşadıklarından sonra "bu muymuş kardeşim?" diye başını dağlara taşlara duvarlara vurduran en büyük hayal kırıklığı(m).
bulundukları şehrin edep ve ahlak yapısını kökten sarsan eğitim (!) yuvası.her şehire açmakla iyi halt ettiklerini sanıyorlar.necip fazıl üstadın ideolojyasındaki haline hayranım.mühendislik ve tıp dışında işe yaramaz bölümler topluluğu.
içerisindeki hocalardan tut da temizlikçisine kadar herkesin kendini bir nane sandığı mekandır. şehirlerin en ulu ve ali insanları sanki bir bu kampuslerin içinde bulunur. åžaşırmamak gerek!!!
bir sohbette bir mübarek anneden şunları dinlemiştim.. (*) "eğer üniversite okumakla yükseliniyorsa size sorarım, peygamber efendimizin gökteki yıldızlar diye andığı (*) sahabe efendilerimizden hangisi üniversite mezunuydu..? hangi üniversiteyi bitirmişlerdi..? insanları sadece takva yükseltebilir..
üniversite diye anılan birçok okulun lise kadar bile eğitim vermediği,kişiliğin kaybolmasına birebir ortamların kurulduğu kuruluş.
üniversite bir yana kişisel gelişim bir yana. o etiketin altını ne kadar doldurabildiğinle, sosyal ağdaki etkinliklerinle bir konumdasın. gelişin geliştirin efendim.