üniversite – dertli sözlük
eğitim ve öğretimin ikinci planda olduğu, siyasetin ön planda olduğu, egosundan yanından geçilmeyen profların bulunduğu kurum.
artık siyasetin de olmadığı sadece kpss'ye girip memur olma hayaliyle tutuşan insanların gençliklerini helak ettikleri ilimden,edepten,adaptan uzak yer.
kurulduğu alanın en az bir kilometrekare yakınına ilköğretim okulu yapılmaması gereken, girilmesi tehlikeli ve bi çokları için yasak olan derebeylik.

(bkz:jurassic park)
hayatın dibine vurulan, boş binalar ve genelde boş insanlardan müteşekkil kurumun umumi adıdır. hayatının en verimli döneminde bu müesseselere gelen gençler, aşkın, zevkin dibine vururlar. dil dile erasmus programları ile hayata farklı bir açıdan bakarlar. namusunu yitiren çoktur. hatta onlar için namus kavramının içeriği bile değişmiştir.

küçük bir kısmı teşkil eden "iyi çocuklar" da yok değildir. bu arkadaşlar için üniversite hayata artı katabilecek 4-5-6-7 senelik boş zaman dilimleridir. bu arkadaşlar dert sahibi olurlar, insanlık yolunda çaba sarf ederler. bol bol kitap okurlar. çıktıklarında yüzlerine bakınca allah'ı hatırlatacak hale gelenlerde vardır.
her yeni adayın ikinci gençlik kısmında olması dilenir.
girmek için x çıkmak için x+1000 gayret sarf edilmesi gereken eğitim yuvası(x eleman sayma sayıları).
kültürlü ,edepli, ahlaklı vs insanların bol bulunduğunu düşündüğün ama hayal kırıklığına uğradığın mekan. söz meclisten dışarı. :)