kadına şiddet – dertli sözlük
unicef'in son yaptığı araştırmada erkek tarafından şiddet görenlerin 'si 18 yaş altı kız çocukları 'sı ise eşlermiş. (sevgililer, yabancı kadınlar vs de var ama onların yüzdesi düşük)

şimdi, kadının nasıl nefes alması gerektiğine kadar yediden yetmişe, aliminden cehline fikir beyan ediyoruz. eyvallah. tabi ki de konuşalım. konuşmadan, tartışmadan öğrenemeyiz nihayetinde. ama iş kadına şiddete geldiği zaman bizim çok dindar pek entelektüel beyefendilerimiz dut yemiş bülbüle dönüyor. mesela; bir hocaefendi de kadına şiddet günahtır dediği için tt olsa fena mı olur.

kadın arızalı halleriyle eşini, babasını, erkek kardeşini şiddete teşvik etmiş olabilir. o da az saliha hanım olup, uslu dursaymış değil mi. siz de haklısınız.
müslüman kadınların feminist düşünce baskısıyla alimlerin sessiz kaldığını iddia ettikleri durum.peygamberimizin aile hayatını her fırsatta anlatıyorlar halbuki.ne yapmalarını bekliyorsunuz?illa onay almaları için sanırım popüler bir kampanya içinde olmaları gerekiyor.kamu spotunda falan oynasınlar o zaman olabilir herhalde.alim ilmini aktarmak konusunda kimseden korkmayan kişidir zaten. hanımını döven bir iki serseriden korkup sunacak öyle mi?zaten kadınların istediği haşa peygamberimiz üzerinden erkeği tuzluk gibi kullanmak.
riyazüs salihin'de geçen bir hadis:

ömer radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“kişiye, hanımını neden dövdüğü sorulmaz!”

http://www.riyazussalihin.com/hadisdetay.aspx?hadisno=69
eziyete uğrayan deveden dolayı deve sahibini azarlayan peygamber, kadın için 'sorulmaz' demişmiş.. peygambere iftira..
üstelik hadis kitaplarında 'zayıf' olduğu yazılan bir hadisle.
(bu zayıf hadislerin de neden yazıldığını anlamış değilim. madem zayıf, görmüyor musun dengesiz insanları, neden alırsın kitaba.)

kadının dövülebileceğini yazan kitaplar bile, 'en fazla bir misvak kadar parçacıkla, incitmeden' gibi, çeşitli 'kurallar' getirmişken, peygamberi kur'anı nefsine kılıf yapmak 'haddi aşmak'tır.
ha; hiç dövülemeyeceğini yazan, konuşan zatlar da var. hepsini okuyun, takdir sizin.

nureddin hoca ne demiş bakalım:
http://www.fetvameclisi.com/fetva-kadini-dovmek-1062.html

kadın için 'dövmek' kelimesinin geçtiği ayet: nisa 34.
ayetin iki farklı mealini yazalım:
diyanet:
allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. onun için saliha kadınlar itaatkardır. allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü allah yücedir, büyüktür.

bayraktar bayraklı:
'erkekler kadınları, allah'ın kendilerine onlardan daha fazla bağışladığı nimetler ve sahip oldukları servetten yapabilecekleri harcamalarla koruyup gözetirler. dürüst ve erdemli kadınlar, gerçekten allah'ın korunmasını buyurduğu mahremiyeti koruyan, sadık ve itaatkâr kadınlardır. serkeşliklerinden endişe ettiğiniz kadınlara gelince, onlara önce nasihat ediniz, sonra yattıkları yatakta yalnız bırakınız; yine de itaat etmezlerse onları geçici olarak evden uzaklaştırınız. bundan sonra itaat ederlerse, onları incitmekten kaçınınız. allah gerçekten yücedir; büyüktür.

ben bu ayeti birçok meal ve tefsirde araştırdım. okudum.
birkaç cümle ile yazayım:
ilk cümlede geçen kavvâmûne kelimesi nin koruyucu, hakim, gözeten gibi manaları var. fakat kur'anın diğer ayetlerindeki kullanımı ve arapça'daki en baskın manası: gözeten, bakan anlamı. (türkçe'de de bakmak kelimesinin manası geniş)

başkaldırmak, serkeşlik etmek manasında çevrilen kelime: nuşûzehunne. ağırlıklı manası aldatmak. başkaldırma, aldatma bu manada.

dayak manasındaki kelime: darabe. darbe aynı kökten. vurmak anlamı var. fakat kur'anın diğer başka ayetlerinde 'elden çıkarmak, uzaklaştırmak' gibi anlamlarda da kullanılmış.

ve ayetin sonunda allah 'incitmekten kaçının' buyuruyor.

en başa gelelim.
allah aldatma endişesi, tehlikesi varsa, önce nasihat et, olmadı yatağını ayır, küs. en son darabe'den anladığın neyse onu yap. buyuruyor.
fakat 3. sayfalarda en çok 'aldattı düşüncesiyle öldürülen kadınlar' var. nasıl olacak o?
devletin desteğinin daha da artırılması sonucu çok az bir kısmı önlenecek olan durumdur.ciddi bir eğitimle ve islamiyetin doğru anlaşılması sonucu çözülebilecek sorundur.
kendi zayıflığını kabul edemeyip gövde gösterisi yapmaya meraklı erkeklerin yaptığı bir şiddet genelde. sinir terbiyesine kendini alamamış, edep konusunda eksik bir bilgiye sahip ve dini bilgisi yetersiz kişilerin bayanları maruz bıraktığı bir durum. anlamayan bakış açısına sahip erkeklere doğrusunun ne pahasına olursa olsun öğretilemeyeceği bir konu. (bkz:söz meclisten dışarı.)
slap her!no.why?"cause i'm a man."“slap her": children's reactions --> https://www.youtube.com/watch?v=b2ockq_mbiq