gerçek hayat – dertli sözlük
ilk çıktığı gün ile geldiği nokta arasında biraz fark bulunan dergi. ilk çıktığında bir avuç genç diyebileceğimiz insanlar ile yola çıktı. bir dava adamlığı havası hakimdi dergide.

şu an ise bilmiyorum belki benden kaynaklanıyordur, okutmuyor kendini. ki ilk çıktığından bu yana değişmez bir abonesiyim. aboneliğimi sonlandırmayıda düşünmüyorum. ve fakat ismet özel'in yazarlığı ile hızlı bir ivme kazanmıştı. ve ardından genel bir düşüş yaşadı gibime geliyor.

sürekli yenilemeler devam ediyor. gerek yazar, gerekse mizanpaj, gerekse içerik olarak. ve fakat önceleri gündem belirleyen başlıkları olurdu. belki yorgunluktan artık sadece gündemi yorumluyorlar gibi bir havaları var. kendi gündemlerini inşa etmekte zorlanıyorlar gibi bir durum var.

evet bir zamanlar müslümanların gündemini müslümanlar belirlerdi. ve başkalrının belirlediği gündem konuları şöyle bir "ne demiş gene bunlar" havasında bir bakılır ve genelde es geçilirdi. oysa artık hakim düzenin belirlediği konular biraz bizdendir anlayışı ile es geçilmiyor, üzerinde oyalanılıyor.

kanımca gerçek hayatın içinde bulunduğu durum budur.