türk kahvesi – dertli sözlük
kocaeli-yarımca sahildeki güzel mekan.kahveler közde pişirilip lokum eşliğinde gelir osmanlı usülü.bir de bahçesinde çınarın altında meltem eşliğinde içmeyi katarsam oh ohh..kışın içerde sedirde yazın bahçede vesselam.yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin derim.
diğer kahve türlerine göre(*) bir porsiyonu daha az kafein içeren kahve türüdür. bol kafein isteniyorsa filtre kahve tercih edilebilir.
i̇çinde kafein olduğundan bağımlılık yapabildiğini öğrendiğim içecek. ayrıca yine kafeinden dolayı kola da bağımlılık yapabiliyormuş.
takriben üç sene evvel demişim ki; #33486
ama her şey gibi damak tadı da değişen bir şey.
anneme babama her gün kahve yapa yapa bari kendime de yapayım diye diye kahve içmeye alıştım arkadaş.
hala içerken zorlanıyorum ama.
fincanımı almak için geldiklerinde içinde hala varsa bitirmek için aldığım son ve büyük yudumu yutarken sanırsın zehir içiyorum.
ilkleri sevmeye sevmeye içtim. sırf herkes içiyor diye.
şimdi biraz daha alıştım.
bir kaç seneye kalmaz müptelası olurum gibime geliyor.
bize ait olmasına rağmen yunanistanında sahiplendiğidir. yakın zamanda dr. mehmet öz'ün de yunan kahvesi diye zikredip tepki topladığı kahvedir.
aynı zamanda kocaeli körfez ilçesi sınırlarında kalan yarımca tren istasyonu ile bitişik mekanın da adıdır. bu mekan eski bir binanın restorasyonu ile tarihi bir kafe ye dönüştürülmüş olup kahvesi gerçekten hem sunumu ile hem lezzeti ile muhteşemdir. e5 e birkaç dk olan mesafesi ile geçerken bir kahve molası için uğranılabilecek bir yerdir.
günde iki fincan sade türk kahvesi metabolizmayı hızlandırır hayal gücünüzü geliştirir zindelik verir.
bazılarının başını ağrıtır,tansiyon problemi olanlara tavsiye edilmez. çok keskin acımtrak bir tadı vardır, bence sütlüsü daha makbul dür.
çarşıda bile kokusu cezbeder. sanki tarih kokar kahveyle birlikte aktarcılar çarşısı. mısır çarşısından almak ayrı bir zevk, muhabbet eşliğinde içmek ayrı bir zevktir. yanında su ve çikolata ikramı zerafettendir.