kocaeli-yarımca sahildeki güzel mekan.kahveler közde pişirilip lokum eşliğinde gelir osmanlı usülü.bir de bahçesinde çınarın altında meltem eşliğinde içmeyi katarsam oh ohh..kışın içerde sedirde yazın bahçede vesselam.yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin derim.
diğer kahve türlerine göre(*) bir porsiyonu daha az kafein içeren kahve türüdür. bol kafein isteniyorsa filtre kahve tercih edilebilir.
yarımca sahil'deki mekan gerçekten güzel.
ayrıca; onca şehir içinde gördüğüm en sakin, en tenha sahil çay-kahve mekanı idi.
kaç kez gittiysem, masalarda bir ya da iki kişi vardı.
ayrıca; onca şehir içinde gördüğüm en sakin, en tenha sahil çay-kahve mekanı idi.
kaç kez gittiysem, masalarda bir ya da iki kişi vardı.
bakır cezvede odun ateşinin közünde pişirilir birde pişirilirken sakız damlatılırsa... oh ne âlâ birde fincan başı 1 yudum süt katılacak o kahveye içmeye doyamazsın
kahve yapılış türü
geleneklerimize göre bir liyakat ölçüsüdür. hakkıyla yapabilen hanımefendi gelin olma hakkı elde eder. bunun haricinde kahvenin en güzel halidir diyebilirim.
kırk yıllık hatırın sığdığı bir bardak fincanda ikram edilendir. yani hacmi küçük ama anlamı büyüktür. asırların süzgecinden geçerek günümüze kadar gelen ve hatır kelimesi ile birlikte anılan tarihi bir semboldür.
biranda önünüze gelmesi hem ruhunuza hemmidenize işler.
her içişte "bunu nasıl içiyorlar" diyip içmeye devam ettiğim, kültürümüzün bir parçası olan acı içecek.
arkadaşa kırk yıl hatır kilitlemenin en kolay ve ucuz yolu galiba. :) :) hatta düşman olduğunuz kişiye bile ısmarlayabilir ve düşmanlığınızı dostluğa çevirebilirsiniz.