mustafa islamoğlu – dertli sözlük
farklı bakış açılarıyla tepki alan, akabe vakfının kurulmasını sağlayan ve orada akademik eğitim eren, gönlü büyük lafları çelişkili bi hocamız...
her hoca her konuda doğruyu bulmakta zorlanabilir.
verdiği sohbetlerin bilgi akışı biraz çarpık olsada yüreğiyle konuştuğuna inandığım biri...
1996 yılında cezaevinden çıktıktan 20 gün sonra katıldığı siyaset meydanı programında düşünce özgürlüğü üzerine ders veren, oradaki hokkabazların çenelerini felç eden zat-ı muhterem.
yürekten olmasa o kadar güzel sözleri söyleyemez, rasulü bu kadar güzel anlatamaz dediğim, ama hakkındaki şüphelerimi tamamen yitirmediğim zat.
görüşlerinin çoğu yeni değil, islam tarihinde çok tartışılmış şeylerdir.meşrebi akaid haline getirenler ve başka bir şey okumayanlar onu anlama şansları yoktur. ancak gayet geniş olan hadis ilminden tefsir esnasında yeterince faydalanmaması eleştirilmesi lazımdır. (*)
hür adamla ilgili yorumunu dinleyince dehşete düştüğüm alim(!) zira konuşmanın bir kısmında "bunlar allah’ı ellerine geçirseler meydan dayağı atarlar!! “ diyor.rabbim tövbelerini kabul etsin inşallah.
cübbeli cemmati ile arası bir haylibozuk olan genellikle zengin dindar kesim tarafından ilgi gören kişi. rabbim herkesin içindekini bilir...
erdoğan baş hocamızın zaatın gerekçeli meali hakkındaki yazısından sonra tiksindiğim rasyonelci insan.