mustafa islamoğlu – dertli sözlük
geleneğe uymayanı tekfir eden toplumumuzda eleştiri oklarına çok kez hedef olmuş ve olmakta ve dîn içerikli kitapları nadir beğenen biri olarak bizzat yazmış olduğu adayış risalesini takdir ettiğim fakat abartılmaması,bağımlılık yapılmaması gerektiğini düşündüğüm biri.zira müçtehidler gelip geçtiler,i̇slamoğlu da hepimiz gibi aynı zamanda insanoğlu,hataları kusurları olur ve insan iyi yönünü takdir ederken olumsuz yanları kendi haberi bile olmadan kapıveren bir varlık olduğundan şahsının tamamı örnek alınması tehlikelidir,vesselam.
insanların, başkalarının ağızlarından çıkanlarla yaftaladıkları bir zat-ı muhteremdir kendileri. kendisi de insandır ve hataları olabilir, yanlış tesbitleri olabilir; ama doğru bulduğu i̇slam davası üzerine hapis dahi yatmış birisidir.

mümkünse tek eserini dahi okumayanlar hakkında bol keseden sallamasınlar. çıkış kaynağı beyin olmuyor lakin...
1960 yılında kayseri’nin develi i̇lçesinde, doğdu. develi i̇mam hatip lisesi’nde okudu. babası, bölgenin saygın kanaat önderlerinden ahmet i̇slamoğlu. küçük yaşlarda arapça sarf-nahiv derslerini babasından aldı. yükseköğrenimini kayseri yüksek i̇slam enstitüsü ve kahire el-ezher üniversitesi şeriat fakültesinde yaptı. 1990 yılında akabe kültür eğitim vakfı’nın manevi kuruculuğu ve onur başkanlığını üstlendi. aynı yıl denge yayınları’nı kurdu. i̇lk yazısı; milli gazete’de, ilk şiiri 1980 yılında mavera dergisi’nde yayımlandı. milli gazete’de köşe yazarlığı yaptı. mavera dergisi'nde; şiir, deneme ve edebiyat yazıları yazdı. aylık dergi, ribat, vahdet, meydan dergileri ile yeni devir, vahdet, yeryüzü, tevhid gazetelerinde; makaleleri, yayımlandı. haftalık selam ve günlük vakit gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. mazlum-der’in ankara’da düzenlediği kürt forumu’na sunduğu ‘kürt sorununa i̇slami çözüm’ isimli tebliğinden dolayı 1.5 yıl, 1993’te çıkan bir yazısında 5816 sayılı kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle de 1 yıl hapse mahkum edildi. gölcük kapalı ve ankara/ ulucanlar yarı açık caza evlerinde kaldı. 1980 yılında yapılan üniversiteler arası şiir yarışmasında birincilik ve ikincilik ödülleri kazandı. 1997’de human rights watch helmann-hammet ödülünü aldı. kırkdan fazla kitabı olup, bir çoğu defalarca yayınlandı. mustafa i̇slamoğlu; uzun yıllardır akabe kültür eğitim vakfı’nda sohbet konuşmaları yapmakta. i̇slamoğlu’nun; sohbetleri, kaset ve cd çalışmalarıyla geniş kitlelerin yararına sunuldu. hilal tv’de; sohbet konuşmaları yapan mustafa i̇slamoğlu, yeni şafak gazetesinde sami hocaoğlu ve vakit gazetesi'nde, arif çevikel mahlasları ile köşe yazıları yazdı. arapça biliyor, evli ve beş çocuk babasıdır.
kendisi hakkında net bir şey söyleyemediğim insan. ara sıra hilal tv yi açıp sohbetlerini dinliyorum ve yeri geliyor mest oluyorum. ama bazen de ilmi yönden kendilerine güvendiğim kişilerce ağır bir şekilde tenkit edilmesi aklımı karıştırıyor. dini yönden tartışmalar illa ki olacaktır, normaldir fakat mustafa islamoğlu dendiği zaman ayrı bir hava oluşuyor.
görüşlerini savunmuyorum ama bir insan aynı anda nasıl hem şii hem vahhabi hem mezhepsiz hem de mutezile olabiliyor anlayamıyorum.suçlarken de ölçülü olmak gerekir.
''abdülaziz bayındır'ı çakallara yem etmeyin'' diye açıklama yapan kişi.

(http://www.youtube.com/watch?v=tjhlfzf62ym)

malum abdülaziz bayındır ''allah gaybı bilmez'' diye açıklama yapmıştı. kendisinin hilal tv'de program yaptığını da biliyoruz. dolaysıyla islamoğlu destek çıkmayacak da kim destek çıkacak? neyse ki bayındır'ın hata yaptığını belirtmiş.
ben dahil birçok kişinin hidayetine vesile olmuş, inşallah olmaya devam eden, varlığını rabbimizin hediyesi kabul edip, çokça şükretmemizi gerektiren günümüzün alimlerinden ve kendi tabiriyle bir "kuran talebesi" dir.