futbol – dertli sözlük
huyunu suyunu bildiğin, oyuna oyun değeri verebilecek kişilerle oynadığın zaman son derece keyifli bir spor türü. aksi takdirde birçok nahoş durumla karşılaşılıyor maalesef.
bunun yanında çocuklarla oynadığınız veya çocukları oynattığınız zaman, oldukça sağlam karakter analizi de yapabileceğiniz bir oyun aynı zamanda.

futbola ülke ve dünya bazında bakıldığındaysa, kitleleri uyuşturmaya yarayan araçların en büyüklerinden olduğu aşikar. özellikle bahis sektörü işin içine girdiğinde her alan için durum bu şekilde maalesef. futbol strateji, zeka, kabiliyet vb. birçok beceriyi aynı anda kullanabilmeyi gerektirdiğinden ve görsel olarak karşısındakine de haz verdiğinden dolayı(*) cazibesi diğer alanlara göre çok daha fazla. bu sebeple de afyon olarak kullanımı diğer dallara göre kıyaslanamayacak bir kapasitede.

bu durumun farkında olmam beni futbol oynamaktan, oynatmaktan ve yılda yaklaşık on müsabaka izlemekten alıkoymuyor. aksine bu eylemleri yaptığım ortamlarda eğlenip spor yapmak, muhabbetini yapıp bir farkındalık oluşturmak açısından faydalı olduğunu da düşünüyorum.


afyon olarak kullanıldığı için uzak durulması gereken bir şey olsaydı futbol, aynı mantıkla dinden de uzak durmak gerekirdi. ki dinin afyon olarak kullanımı futbolla mukayese dahi edilemez...