senai demirci – dertli sözlük
senai demirci'nin haklılığı bir yana abiliğini cebine üç kuruş para sokmak için haber yazarak ortaya koyması da dikkatleri çekmedi değil.

bugüne kadar neredeydin derler adama. çok haklı olarak dediler de ; (http://www.haber5.com/biz-kendisinin-agabeyligini-gormedik-haberi-170293.aw)
ihl sözlük'le aralarında meydana gelen hadise münferittir. zira her iki taraf da bizler için temsil makamında değil.
said ercan'ı da, senai demirci'yi de müslüman oldukları için severiz. yanlışları varsa, doğrusuyla birlikte söyleriz.
haklıyı haksızı tartışmak, hakkı gizlemek olur, dedikodu olur. 'o bunu dedi bu onu yaptı' ve sair tartışmalar bize yakışmaz.

dertli sözlük'ün arzu ettiği sözlük yapısı:

dertli sözlük, bilgi-yorum paylaşımı adı altında, aslında çeşitli ünlü ünsüz insanlar ve kavramlarla ilgili şahsi yaraların, kıskançlıkların, zevklerin,önerisi olmayan eleştirilerin, bir hayat tarzına dönüşmeyen bilginin an be an oluşturulduğu, yazıya dökülüp saçıldığı manasız bir yer değildir, böyle bir yer olmak istememektedir.

dertlisözlük, diğer sözlüklerden ayrılmak istemekte ve fakat onları tümüyle aşağılamamaktadır. bilgiye olan saygımız hürmetimiz ve 'hakikatin menşeinden bağımsız olabileceğine' olan inancımız, bizi sözlük kulvarında şimdiye kadar ortaya konulanlar içinde doğruya, güzele ve derine temas eden her bilgi 'parçasına' saygı duymaya zorlamaktadır.
mezkur isimleri de hakikate olan hürmetimiz için severiz, sayarız.
oturduğum semtte(eğitim seviyesi çok yüksek olmayan kendi halinde küçük bi semte)en büyük kitapçıya kitap imzalamaya gelmişti,pek bi kalabalık yok kitaplarını okumuş sohbetlerini dinlemiş teyzeler gelmiş sağolsun,öyle samimiler ki görünce gözleri doluyo heyecandan konuşamıyolar,senai demirci ise allahın isimlerinden bahsediyo anlamarından...ayak ayaküstünde sandalyeye yaslanmış rahat havadan sudan muhabbet eder gibi..teyzeler saygıdan nasıl davranacağını şaşıyo,içim acıdı.
böyle bi anı,paylaşayım dedim,aslında içimdeki seslerden biri paylaşma bu nahoş anıyı dedi ama yine de paylaştım.
son zamanlarda twitter da görüşlerinden dolayı epey kişinin tepkisini çeken yazar. ama ne var bunda adam , adam gibi söylüyor diyeceklerini . onu kıran arkadaşlar derin bir nefes alıp mantıklı bir düşünme sürecinden sonra özür dilemesi gerekir ondan (*)
nt mağazalarında kitapları yasaklanmış. bizzat kendisi twitterdan doğruladı.

--- iktibas ---

nt mağazalarında senai demirci kitaplarının satışının yasaklandığı haberi doğrudur. çok sevdiğim nt çalışanlarının kararı değil bu...

--- iktibas ---