mealciler – dertli sözlük
kuranın kıymetini artıracağım diye tenzil etmek işiyle meşgul olanlar. her fikr-i batıl gibi bununda safdil müttebiileri ve mukassıd münafıkları vardır.

mesele ilmidir. tedkiki derindir. ama tefhimi basittir. binler hüccet-i mantıkiyeden birisini kısaca deriz,
evet ne ki kıymetli kitab dediler, didik didik ettiler. bir meale isabet eden bir şiir bile basit görülürken, her akla, her aleme, her zamana inzal olunanı bir meale kıstırmak tenzil etmek değilde nedir.
daha binler akli mikyaslar ile merdud olduğu aşikardır.

hafizanallah. bununla zihni hastalananlar islam hastahaneleri (ehli sünnet medreseleri) ne kendisini atsın veya islam hekimlerine (ehlisünnet ulemasına) kendini teslim etsin veya islam reçetelerine (350 binden ziyade tefsir 350 milyondan ziyade kütübü mürebbiyeye) başvursun.