aykut edibali – dertli sözlük
aykut edibali...

1942 yılında afyon-sandıklı’da doğdu. istanbul üniversitesi hukuk fakültesi’ni bitirdi. türk gençliğine 60’lı yıllardan bu yana rehberlik etti. milli davalarda devletin e milletin yaınnda kararlılıkla yer aldı 70-80’li yıllarda ülke gençlerinin iç çatışmaya gitmemesi için direndi, gençliği barışa ve birliğe davet etti.

onbinlerce makale ve pekçok kitapla türk düşünce hayatına katkıda bulundu, ülkenin sorunlarına çözümler üretti. “sosyal sistemlerin temelleri”, “türkiye’nin kıbrıs politikası ne olmalıdır”, “birlik davamız” ve “kur’an’ın aksiyon öğretisi” basılı eserlerinden birkaçıdır.

1984 yılında ıslahatçı demokrasi partisi kurucu genel başkanı seçildi. 1991’de üçlü ittifakın mimarı oldu. 9. dönem kayseri milletvekili olarak tbmm’de önemli gündemler oluşturdu.

kamuoyunda “bildiri skandalı” olarak bilinen; gümrük birliği anlaşması’nda kıbrıs’ı gözden çıkaran maddelerin düzeltileceği yönünde bir belgeyi zamanın başbakanı ve dışişleri bakanına imzalatmayı başardı.

1993’de ıslahatçı demokrasi partisi, birlik ve barış partisi, bayrak partisi, ve millet partisi’nin birleşmesiyle oluşan yeni millet partisi’nin genel başkanlığına seçildi.

edibali, tertemiz millet partisi kadrolarının başında, onurlu çizgisi, birikim ve tecrübelerinin sağladığı “bilge liderliği” ile türkiye’yi “muhteşem türkiye” yapmak için çalışıyor.