fatma nur çelik – dertli sözlük
istanbul bahçelievler'de kaldığı öğrenci evinde internet bağlamaya gelen kişinin tecavüz ederek öldürdüğü üniversite öğrencisi.

katilinin bugün yargılanmasına başlanmış. öncelikle allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. bizlere ölümün ne kadar yakın olduğunu, ne zaman nereden geleceğini bilemeyeceğimizi bir kez daha hatırlattı. twitterda yazdıklarını okuyup babasının konuşmasını dinleyip de etkilenmemek elde değil.

olayın trajikliği ise aklıma liseden bir arkadaşla yaptığımız bir tartışmayı hatırlattı. arkadaş deistti ve allah'ın dünyayı yarattıktan sonra bir daha karışmadıgına ve ahiretin olmadıgına inanıyordu. buna en büyük delili yeryüzünde bu kadar acı, vahşet, zulüm yaşanırken allah'ın bunlara karışmamasıydı. bu olay sonrası bir kez daha sordum kendi kendime; neden allah(c.c.) böyle temiz ve inançlı bir aileyi böyle bir ıztırapla imtihan eder ki? inanan bir insan olarak beni en cok düşündüren sorudur bu.

mehmet akif gibi "nur istiyoruz sen bize yangın veriyorsun / 'yandık' diyoruz boğmaya kan gönderiyorsun" diye sitem edesi geliyor insanın.

allah'a şükür ki ahiret ve hesap günü var. böyle bi vahşeti yapan kişi günümüz yasalarına göre hapis cezasıyla kurtulsa da ahiret gününde hakk sahibi allah yaşattığı bu acılardan dolayı hak ettiği cezası layıkıyla verecektir diye umuyoruz.