medeniyet sadece islamdadır – dertli sözlük
( #410337 ) arkadaş beni şaşırtmaya devam ediyor.

yeryüzünde doğruluğu değişmeyen en yüce ve "tek" din islam iken onun sağladığı medeniyet elbette bana kusursuz gelecek ve bütün insanlık için de -tek yönlü gidişi olan- medeniyet yolu olarak gözükecektir. diğer inanılan şeylerin aslı bozulmuş ve yok olmaya mahkum ise bunun farkında olmayan zavallıları uyarmak vazifemiz değil mi.

başkalarının inancına saygı derken? gidip onların yakasına yapışıp -neden bu saçmalığa inanıyorsun- diye elbette söylenemez işte duyulacak saygı sadece budur fiilen saygı. ama inandığı şeye saygı ise kabul edilemez eğer öyle olsaydı tebliğ var olmazdı. saygı "benim tercihim olmasa da onunki de doğru" düşüncesiyle hareketsizlik değildir. islam medeniyeti ise söz konusu olan zaten rakibi yoktur ki diğerlerine saygı duyulsun.

saygı duyulmaz ancak onlar doğru yola adım atsınlar diyerek elden gelen yapılır.

ayrıca barış ve mutluluk yalnızca islam ile olabilir. çünkü onun kuralları insanı yaratan ve onun mayasını, sınırlarını, sırlarını çok iyi bilen allah tarafından konulduğu için "insan fıtratına" olan tam uyumu ile tek yol göstericidir. zaten dünya üzerinde iyilik, güzellik fayda adına ne varsa araştırın yol islam'ın emirlerine çıkar.