ahlam tamimi – dertli sözlük
kavram karmaşısına kurban giden filistinli eski mahkum.
yaptığı nefsi müdafaa sonucu terörist ilan edilmiş filistinli bir gariban. i̇srail hapishanelerinde görmediği zulüm kalmamıştır. ülkemiz insanlarında son 20 yılda oluşan liberal akım nedeniyle nerede direnen bir insan var terörist ilan etme modası türedi. bu modaya kurban giden birçok insandan biri.
abd'ye yaptıklarından dolayı terörist diyemeyen, i̇srail'e yaptıklarından dolayı terörist diyemeyen, rusya'ya yaptıklarından dolayı terörist diyemeyen, çin'e yaptıklarından dolayı terörist diyemeyen ülkem insanı nerede ezilmiş bir halk var, zulüm gören bir halk var, yaptıkları ufak bir eylemin ardından terörist damgasını yapıştırıverir.ülkem insanı çeçenlere terörist der, direnen afgan halkına terörist der, doğu türkistan'da direnen halka terörist der, filistinli taş atan çocuğa terörist der. hümanist bir düşünce furyası almış başını gidiyor. ama bir zamanlar kendi dedelerine de bunun dendiğini anımsamaz yada anımsamak işine gelmez.
şimdi ben bu insanlara yaşanmış bir tarihi hatırlatıyorum. herkesin çarçabuk unuttuğu, dinlerken esnediği, orada yaşananları duydukça şaşırdığı bir tarih...
şimdi 1915'e gidelim çanakkale savaşları'nın en şiddetli dönemlerine. o dönemde yaşayan dedelerimiz, allah, namus, vatan, i̇ttihat diyerek cepheye koşmuş birçoğu allah allah nidalarıyla şehit olmuştur. o dönemde i̇ngiliz komutanlar ve devlet adamları türklere eşkıya, zalim ve zorba yani günümüz tabiriyle terörist diyordu. o dönemi anlatan i̇ngiliz yapımı belgesel filmlerde bu açıkça görülür. i̇ngilizlerin hatıratları okunduğunda başlangıç itibariyle bize nasıl baktıkları açıkça görülür. atalarımız bize göre birer kahraman ama batıya göre birer eşkıya yani günümüz tabiriyle terörist. şimdi gaflete düşen ülkem insanı, o dönemki i̇ngiliz elitlerin verdiği tepkiyi verme derdindeler. ama allah biliyor ki o insanlar dinlerini, vatanlarını, namuslarını koruyorlar.bu kadar rahatın içinde oturduğu koltuğun verdiği rahatlıkla, arkada facebook sayfası açık, dinlediği müzik bir amerikan yapımı uydurma sözlerle bezenmiş ahlak yoksunu bir sanatçının yaptığı uyduruk bir melodi ve orada burada yazdığı "çeçen teröristler, filistinli teröristler insanlık suçu işliyor." diyor. evet şimdi sorarım ben böyle diyen bir kişiye, "gözünün önünde kaç tane çocuğun öldürüldü?", "gözünün önünde hiç kız kardeşine tecavüz edildi mi?", "annen, baban gözünün önünde kurşuna dizildi mi?", "erkek kardeşin, gözlerinin önünde başına çuval geçirilip dövüldü mü?" şimdi çok ağır sorular sordum.bazıları çok ağır bulacaktır bu ifadeleri.ama bunlar gerçek o insanlar yıllarca bunları yaşadı. bunları yapan, bu mazlum insanlara terörist deyip, afganistan'da,somali'de,ırak'ta,bosna'da,çeçenistan'da vb. yerlerde mazlumlara yaptıklarını görmezden gelircesine tüm dünyaya insanlık dersi vermeye çalışanlardır. peki burada zulüm gören bu çaresiz insanları yaptıkları bir eylemden dolayı terörist ilan etmek, onlara acımasızca birer eşkıya, ingiliz elitlerinin bir zamanlar bize kullandığı o ifadeyi müslüman kardeşlerimize kullanmak ne kadar müslümancadır.hangi ağzı kullanıyoruz?
ingilizler tüm batı alemine, savaşa giren girmeyen bütün batıya bizi terörist, soykırımcı ve arapları sömüren bir sömürgeci olarak anlattı dünyanın bir kısmı buna gerçekmiş gibi inandı. şimdi bizde ne yazık ki içimizdeki yerli işbirlikçilerin ve dış mihrakların verdiği haberlere inanıyoruz ve kullandığı ifadeleri kullanıyoruz o kardeşlerimize karşı.