sevmek mi sevilmek mi – dertli sözlük
bedevi der ki:
- sevmek!

i̇nsan sevince daha bir başka oluyor. ettiği dualar bile daha içli, lezzetli oluyor. böyle söyleyince sanki karşı cins içinmiş gibi ama şöyle allah sevgisi de kalpte kimi zaman artıyor, başkalaşıyor. bunun bir adı var mı bilmiyorum. o artış anlarını anlatamam. sırıtarak ve dua ederek(u: ama sanki allah ile konuşur gibi) uçarcasına dolanıyorum ortalıklarda. tabi bu başıma sık gelmiyor.

karşı cinse duyulan sevgiye gelirsek, bilemiyorum sözlük. kadın ve erkek beyinleriyle alakalı kitaplara, yazılara daldım şu sıralar. ve bir hanım kişi olarak şunu fark ettim; bir erkek bizi hiçbir zaman bizim onu sevebileceğimiz gibi sevemez. sevmez demiyorum bizim tarzımızda sevemez.
i̇lginç işler. kitaplardan kafayı kaldırdığımızda da bir güvensizliğin içinde buluyor insan kendini. karşımızdakinin zihnini, gerçek duygularını asla bilemeyiz. ya bizim duygularımızın aslında onun için hiçbir önemi yoksa. şu da var ki sevilmek hiç kolay iş değil. bir dünya taktik sayılıyor. kolay mı canım öyle karşıdaki kişide duygu oluşturmak? bu yüzden sevmek. platonluğa bildiğimiz yolsan devam. ama yine de allah, hepimizi sevsin, sevdirsin, sevindirsin :)