filistin sorununa yaklaşımlar – dertli sözlük
esaslı çözümler getirilmesi gereken sorundur. en güzel çözüm arapların tıpkı 1948-1973'te olduğu gibi birleşip i̇srail'e saldırmalarıdır. bunun öncülüğünü de mısır yapabilir. türkiye'nin buradaki rolü ise havadan ve denizden ablukadır. gerektiğinde orta menzilli güdümlü füzelerle i̇srail'in askeri hedeflerini vurmasıdır.

artık oyunu onların kurallarına göre oynamanın vakti çoktan geçti. barış önerileri bizzat israil tarafından manipüle ediliyor. barış yanlısı yaser arafat'ın sonu bu konuya en net örnektir. mesele müslümanların korkaklığıdır. müslümanlar o derece sindirilmiş ve korkutulmuştur ki artık işleri güçleri strateji olmuştur. artık stratejiyi bırakıp tarafımızı belli etme zamanıdır. artık islam dünyasında meydana gelen her olay bir turnusol vazifesi görmektedir. artık gri bir renk yoktur. ya aktır, ya karadır. meşhur bir söz vardır:"taraf olmayan bertaraf olur.". artık zaman o zamandır.

iletişim önerileri, tavsiyeleri, hoşgörü çağrıları artık bitti. bunu görmek için dünya gözü yeterli. başka alemlerden bakmaya gerek yok. aleni olarak islam'a ve müslümanlara düşmanlıklarını ilan ettiler. defalarca kez haçlı seferi olduğunu söylediler. yahudilerin defalarca kez ortadoğudaki pkk vb. terör örgütlerini kışkırttığı silah sağladığı tespit edildi. artık taraflarımızı gerek cemiyet ve gerekse birey olarak belli edip, gerekeni yapmak zamanıdır. bir millet, bir din etrafında toplanan cemiyet bu kadar küçülemez. karşısında aleni düşmanlığını ilan eden bir ülke ile diyalog vs. çabaları boştur. her zaman dediğim gibi faydasız aktivizmin sonu hüsrandır.