amerika birleşik devletleri – dertli sözlük
pkk'nın hamisi.

abd kuzey suriye'ye düzenlediğimiz son harekattan dolayı son derece rahatsız olmuş olacak ki bizi tehdit etmiş adeta. ışidle mücadele adı altında bize karşı hazırlanan ordunun herkes farkında.
link

ama tehdit sökmez. cumhurbaşkanı'nın dediği gibi devletimiz terörü önlemede kararlı.
link

cumhurbaşkanı sürekli israil açıklarına yanaşan abd gemilerinin vurgusunu yapıyor ve niyetlerini sorguluyor. başka amaçları olabileceğini vurgulamaya çalışıyor.
"erdoğan konuşmasında nato müttefiki abd'nin bölgeye uçak gemilerini göndermesinin barışa, sükunete, diyaloğa, diplomasiye ve taraflar arasında tansiyonun düşürülmesine hiçbir katkı sağlamadığını da vurguladı. "
link

abd bizi yutmaya çalışırken iran, rusya ve çin ise bizi abd ile karşı karşıya getirmeye çalışıyor. iran sırasını savmaya çalışıyor. savaşı ortadoğu'ya yaymaya çalışıyorlar. arap liderler ise el altından israil'e destek vererek durumu kurtarmanın derdinde.

biz kuzey suriye'ye odaklanıp terörü bitirmeye çalışmalıyız. bir taraftan da telefon diplomasisi ile gazze ve filistin sorununu çözmeye çalışmalıyız. cumhurbaşkanı aslında bu savaşın israil ile sınırlı kalmayacağını çok iyi biliyor. ve ateşi canhıraş şekilde söndürmeye çalışıyor.
link