amerika birleşik devletleri – dertli sözlük
dolayısıyla mehmetçik gazze'ye değil. kendi topraklarımızı koruyacağımız adımları atmak için hareket etmeli. biz hiçbir yeri kurtarmakla mükellef değiliz. buna gücümüz yetmez. bizim yapacağımız en güzel şey insani yardım yapmak ve savaşın durmasını sağlamak.
adamlar kafasındaki armagedon'u ilan etti. bunu uydurmuyorum. benyamin netanyahu'nun ortadoğu'nun yeniden dizayn edileceğini açıklaması, anthony blinken'in "ben buraya bir yahudi olarak geliyorum." diyerek israil'i ziyaret etmesi bunların göstergesi.
cumhurbaşkanı da bunun normal bir durum, normal bir savaş olmadığının farkında.
link

çin doğu türkistan'ı unutmuş ortadoğu'da barış havariliğine soyunmuş. maksat barış havariliği değil. tayvan'a yoğunlaşan dikkatleri ortadoğu'ya çekmek. hakeza rusya da öyle. ukrayna üzerine yoğunlaşan dikkatleri ortadoğu'ya çekmek. yani filistin meselesini istismar ediyorlar. iran ise zaten belli. kendi savaşmıyor. filistinlileri kullanıyor.
dolayısıyla ben devletimizin izlediği politikayı sonuna kadar destekliyorum. barışın geleceğine de tüm kalbimle inanıyorum. yeter ki realist politikalara devam edelim. fevri hareket edenlere ve etmek isteyenlere engel olalım. ki başımız belaya girmesin.