laiklik – dertli sözlük
laiklik bilindiğinin aksine, din görevlileri dışında kalan insanlara denir. örneğin, imam, müftü, papaz, haham gibi din görevlileri dışındaki kimseler laik kimselerdir.
elbette yıllar geçtikçe laik kavramı da şekilden şekile bürünmüş ve bizim gibi dar zihniyetli insanların bulunduğu memleketlerde, laiklik dinsizlik gibi addedilmeye ve bu dayatılmaya başlamıştır. laiklik kavramı üzerinden, ne hikmettir bilinmez ama özellikle islam üzeri yaşayan insanlara zulümler edilmiştir. söylemlerim sanki ortaçağı anlatır gibi değil mi? ortaçağ zihniyetli olmaları tartışılır ama, islam düşmanlığı yaptıkları aşikardır. islama karşı ne çok öfkeliler ne bitmez kinleri var. bende bir kur'an sözüyle onlara "öfkenizle geberin" diyorum.

i̇şte siz öyle kimselersiniz ki onları seversiniz; (onlar ise) kitabların tamâmına îmân ettiğiniz hâlde sizi sevmezler. hâlbuki sizinle karşılaştıkları zamân: 'îmân ettik!' derler. kendi başlarına kalınca da, size olan öfkelerinden parmaklarını ısırırlar. de ki: 'öfkenizle geberin!' muhakkak ki allah, sînelerin içinde olanı hakkıyla bilendir. ali̇ i̇mran 119