bone – dertli sözlük
gıda ve sağlık sektörü çalışanlarının hijyen açısından taktıkları gereç. kumaş veya naylonumsu olanları makbuldur. yerine başörtü takayım o da hijyeniktir derseniz olmaz, hata etmiş olursunuz.
yoğun bakım ünitelerinin girişinde hastalara enfeksiyon kapımını engellemeye yardımcı nesne
başörtülü müslüman hanımlarının örtülerinin altına taktıkları ve bununla birlikte örtünün baştan kaymasını engelleyen bundan da önemlisi saçları derli toplu tutarak ''önden göstermeyen'' bir çeşit örtüdür. ama ne hikmetse bazı influencer lerin etkisiyle ''bonesizlik'' akımı aldı başını gidiyor. bu nedir yaw!! oradan kırp, buradan kırt. şu paçayı kıvır, şuradan da azıcık saç gösterelim. dille söylenmese de bu yapılıyor. bunun adı şuursuzluk.
bende bir akım başlatmak istiyorum ama benim başlatacağım bunlar gibi olmaz kesin. ''topuz tokasızlık akımı'' :)
adı da böyle çok komik oluyor. havalı bir şey bulmak lazım. aware hijabi ladies :)
daha topuz tokalılardan topuz tokasızlara bir insanın geçmesine vesile olamadım. kaç fırın ekmek yemem lazım bilmiyorum. belki de iletişimle ilgili birkaç fırın kitap okumalıyım.
penye şalı bile popüler ve havalı bir şey yaptılar. ya rabbel alemin bu nasıl bir dünya?
bir şey popüler oldu mu ondan tırsarım. ama güzel ve doğru bir şeyin yaygınlaşması nasıl mümkün olur popüler olmadan bilmiyorum. gerçi popüler olunca içi boş ve bilinçsizce yapılıyor o iş. popülerlikten uzak duruyoruz o zaman ama bu işe bir çözüm lazım a dertli dostlar!