çin – dertli sözlük
dünyanın en kalabalık ülkesi. abd'den sonra belli odakların süper güç yapmayı planladıkları ülke olduğu iddia ediliyor.
kur'an ayetlerini ayakkabıya basan rezil memleket.


--- iktibas ---

doğu türkistan'ın müslüman halkına zulmeden çin, şimdi de i̇slam'ın en değerli kutsalı olan kur'an-ı kerim ayetlerini ayakkabılara bastı.

--- iktibas ---

((http://sutunhaber.com/433671_yine-cin-yine-rezalet---.html))
ekonomik krizlerle boğuşan, devalüasyon üstüne devalüasyon yapan ülke. rusya ile beraber yürüttüğü etkin dış politika ve abd'nin hegemonyasına dönük hamleler, abd'yi epey ürküttü. güney çin denizi'nin ardından japon denize doğru yönelen çin etki alanı, yavaş yavaş pasifiğin orta bölgelerine gelebileceğinden ürken abd, çin'e ekonomik manipülasyon yaparak çin'i ekonomik olarak zarar uğratma peşinde. çin donanması aktif savaş görevlerine hazır hale geldiği biliniyor. elindeki nükleer ve konvansiyonel silahları da düşünüldüğünde abd'nin korkması yersiz değil. rusya'nın avrupa'ya düzenleyeceği derinlikli bir harekatta insan kaynağını da giderecek bir ülke. dolayısıyla abd rusya uyguladığı yaptırımların ardından çin'i etkisiz kılmaya çalışmakta.
gerek futbol maçlarında olsun gerekse filmlerde, oyuncular arasında tefrik edilemeyen ülkedir.
afrika üzerinde kurduğu ekonomik tahakkuma baktığımız zaman, amerikan emperyalizmini aratacak bir seviyeye geldiğini düşündüğüm ülke. afrika hükümetlerine verdikleri kredi imkanlarını, kaynakları ve geleceklerini sömürerek fazla fazla geri alıyorlar. "çinliler bir işi yapmıyorsa, onlar istemediği içindir" seviyesine kadar geldi süreç. süreci tersine çevirmek için bir şeyler yapılması lazım. (*)(bkz:yecüc mecüc)
ikinci çocuğa izin vermişti birkaç yıl önce ama istenen randımana ulaşılamamış, nüfus artış hızı düşmeye devam etmiş. devlet de üçüncü çocuğa yol vermiş.herkes aynı anda üç çocuğa karar verirse üç sene sonra 3 milyara dayanır yalnız bunlar.