kadem – dertli sözlük
akp'li müslüman kadın tipini temsil eden dernek. tesettürlü olacak kadar dindar, dinden çıkmaya götürecek kadar feminist, dinle dinsizliğin arasını bulacak kadar demokrat... kadınlarımızın kızlarımızın ahlakını bozan bu ve bu nevi derneklere ne kadar bela okunsa az.
önde gelen kadınlarının kılık kıyafet modelleri neredeyse birbirinin aynısı olan, bakarken gözümü acıtan ceketleriyle erkek kıyafetlerine benzettiğim dernektir.
sema maraşlı ne olduklarını öyle güzel açıklıyor ki ama maalesef kendisi gibi düşünüp cesurca konuşan az kişi olduğundan sesleri az çıkıyor. ve hala daha iktidardan, ne i̇stanbul sözleşmesi için ne de kadem için beklediğimiz hamleler gelmiyor.
https://kadem.org.tr/wp-content/uploads/2018/07/kadin_ve_hukuk_el_rehberi.pdf linkteki pdf gibi bir el rehberleri (!) mevcut. daha kapağından ne kadar feminist, cinsiyetçi oldukları meydanda. psikolojiniz dayanırsa okuyabildiğiniz kadar okuyun. ben tamamını okuyamadım sinirlerim bozuldu.
şöyle bir ayrıntıyı da eklemeden geçemeyeceğim. buna mı takıldın diye düşünebilirsiniz ama takıldım. kullandıkları resimlerde evlilik yüzüklerinin ikisi de altın! altın takmak erkeğe haramdır. en azından müslüman insanlar bu konuda dikkat beklerdim. insanın gözüne hemen çarpıyor çünkü.
bu dernek de başımızdaki musibetlerden biri. yakın zamanda kapanır inşallah.