isminin başına tc yazmak – dertli sözlük
yeni bir facebook dalgası.eminim sürü psikoloji şeklinde ilerlemiştir; yazanların çoğu "yazar, 3 kişiye de yazdırırsan 3 gün içinde başına iyi bir şey gelecek." benzeri bir inanç dolayısıyla yazmıştır.bilinçli olduğunu söyleyenler için de (bkz:kahvehanede vatan kurtarmak).

güya sağlık bakanlığı itabelalarından tc ibaresini kaldırıyormuş onun tepksiymiş.bakalım ne imiş ne değilmiş ortaya çıkacak.

komik bir eylem tarzı.ama ses getirecek, bir derece amacına ulaşacaktır.medyamız da komik olduğundan nokta atışı yapılmıştır.(bkz:nabza göre şerbet).


------------------------------------------------------

ek1: ne kadar sazan var olduğunun açık resmidir.ayrıca medyanın insanı nasıl etkilediğinin güzel bir örneğini daha sıcağı sıcağına yaşamış bulunuyoruz.


--- iktibas ---

türkiye halk sağlığı kurumu başkanlığı tarafından kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında türkiye cumhuriyeti'nin kısaltması olan "t.c." ibaresini kaldırılacağı iddialarına cevap veren müezzinoğlu, “benim bakan olduğum dönemde hiçbir kurumda t.c ibaresinin kaldırılması söz konusu değildir. kanun hükmünde kararname ile kamu hastaneler kurumu ve halk sağlığı kurumu t.c sağlık bakanlığı’nın kurulları haline geldiği için kurul tabelaları haline dönüşmüştür. dolayısıyla esas olan t.c sağlık bakanlığıdır” dedi. bunun 1 yıl önce yapılan bir değişiklik olduğunu ifade eden müezzinoğlu, “bunun şimdi gündeme gelmesinde art niyet vardır. tabela değişikliği fotoğrafını koyanlar altına bir de tarih koyması lazım” açıklamasında bulundu.

--- iktibas ---



--- iktibas ---

bazı fitneci kesimler t.c ibaresinin kaldırılacağı iftirasını yayıyormuş.
t.c ibaresi sadece türkiye cumhuriyeti ibaresiyle değiştirilebilir.
egemen bağış

--- iktibas ---

--------------------------------------------------------------------------------------

ek2: meğer inci sözlük işiymiş

(http://www.resimuploader.com/images/15744352134131664148.jpg)
facebook'tan vatan kurtarmaya çalışan kişilerin yaptığı, gerçekten komik olan harekettir. milli bayramlarda ya da ülkeyi sarsan bir durum olduğunda profil resmini değiştirmek gibi bir şeydir.
tepkiyi sosyal medyada göstermek boş bir davranıştır. evet etkili olduğu durumlar muhakkak olmuştur, olacaktır ama yakındığımız şey tepkiyi ''sadece'' sosyal medyada göstermektir. boş lakırdı karın doyurmaz, icraat lazım azizim..
yıllar yıllar önce bakanlıklar üzerinden tc ibaresini kaldırmak isteyen dönemin hükümetine karşı verilen tepki. o zaman da anlamsız buluyordum, şimdi de...