cristiano ronaldo – dertli sözlük
portekiz asıllı forvet. halen real madrid takımında top koşturmakta olup takımının en önemli oyuncusu denilebilir. aynı zamanda messi ile beraber günümüzün en iyi golcülerinden kabul edilmektedir.
fakat bu şahsiyetin kibirli tavırları, egosunu tatmin eden sevinme hareketleri zaman içerisinde pekçok kişide olduğu gibi bende de bir antipati oluşturmuştu. ta ki geçen haftaya kadar.

ronaldo, 2011 yılında kazandığı altın ayakkabı ödülünün açık arttırmayla filistinli çocuklara yardım amacı güden bir vakıfa verilmek üzere satılmasına izin verdi ve bu satıştan 1,4 milyon euro luk gelir elde edildi.

tabi ki reklam amacıyla yada müslümanların sempatisini kazanmak için böyle bir hareket yaptığından dem vuranlar olabilir ama bu durumda göz ardı edilmemesi gereken de bu bağışın siyonistlerin tepkisini çekmesi gibi bir durumdan sakınmadan böyle bir işi kabul etmiş olmasıdır. bir de reklam amacıyla yapıldığını düşünsek bile ne ülkemizden ne de uluslararası tanınırlığı olan başka bir şahsiyetten böyle bir hareket görmedik. hatta keşke reklam amacı güdülseydi de görseydik.(*)

(http://www.trtturk.com.tr/haber/ronaldo-gecen-yil-kazandigi-altin-ayakkabiyi-filistinli-cocuklara-bagisladi.html)