cristiano ronaldo – dertli sözlük
dünyanın yaşayan en iyi üçüncü futbolcusudur. ronaldinho ve messi'den sonra gelir.
fakat benim için ronaldo'yu seyretmek messi'den daha zevklidir. dikine çalımları ve yön değiştirmeleri messi kadar spesifik değilse de, uzaktan golleri ve hava hakimiyetiyle de messi'nin önündedir.

tam real madrid takımına yakışan bir oyuncudur.
kendi gol atıncaya kadar gole sevinmeyen oyuncu.portekiz-k.kore macında anladıgım durumdur.7 golden sadece birine sevındı onuda kendı attı.ilginçtir.gençlik işte.
kuzey kore maçında attığı gole sevinciyle aklıma eric cantona'yı getirmiştir..
ama cantona abimizin karizmasının yanında sevincinin karizması biraz sönük kalmıştır..
real madridin bünyesine alıp yavaş yavaş sindirdiği oyuncular listesinin son sıralardaki ismi.3-5 sezon sonra geriye kalan yetenekten yoksun iskelet sistemiyle amerikan liglerinde boy gösterebilir.
la liga da gol krallığına oynuyor.geçen golden dört köşe olmuş garip sevinme şekillerine yenilerini eklerken gördüm.
hiç sevmem.
beckham'ı da sevmezdim.
lakin ki haftasonu osasuna'ya attığı gol için söylebilecek söz yok.
günde 10 saat güç topluyordur kesin.
bence bu başarısını messi'ye borçlu. messi'yle aynı ligde oynamanın doğurduğu rekabet ikisini de geliştiriyor.

işte o gol: (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gtmgj42ntyu)
altın ayakkabı ödülünün satılmasından elde edilen bir buçuk milyon euro yu filistinli çocuklara bağışlamış futbolcu.
portekiz asıllı forvet. halen real madrid takımında top koşturmakta olup takımının en önemli oyuncusu denilebilir. aynı zamanda messi ile beraber günümüzün en iyi golcülerinden kabul edilmektedir.
fakat bu şahsiyetin kibirli tavırları, egosunu tatmin eden sevinme hareketleri zaman içerisinde pekçok kişide olduğu gibi bende de bir antipati oluşturmuştu. ta ki geçen haftaya kadar.

ronaldo, 2011 yılında kazandığı altın ayakkabı ödülünün açık arttırmayla filistinli çocuklara yardım amacı güden bir vakıfa verilmek üzere satılmasına izin verdi ve bu satıştan 1,4 milyon euro luk gelir elde edildi.

tabi ki reklam amacıyla yada müslümanların sempatisini kazanmak için böyle bir hareket yaptığından dem vuranlar olabilir ama bu durumda göz ardı edilmemesi gereken de bu bağışın siyonistlerin tepkisini çekmesi gibi bir durumdan sakınmadan böyle bir işi kabul etmiş olmasıdır. bir de reklam amacıyla yapıldığını düşünsek bile ne ülkemizden ne de uluslararası tanınırlığı olan başka bir şahsiyetten böyle bir hareket görmedik. hatta keşke reklam amacı güdülseydi de görseydik.(*)

(http://www.trtturk.com.tr/haber/ronaldo-gecen-yil-kazandigi-altin-ayakkabiyi-filistinli-cocuklara-bagisladi.html)